Tyckte nog själv bäst om den första som gav en destinkt smak, som är klassisk till vilt. an kanske inte var helt vanlig i kombination med vilt, men ändå väldigt fin
100 g rökt viltkött t ex renstek. Hacka köttet och blanda med kvarg, senap, gräslök, salt och peppar. Tryck ut 16 rundlar av kavringen med hjälp av ett glas
Jag hade gjort viltsnittar med chèvre och lingon. Viltsnittar med chèvre och lingon, ~20 st. 2 rektangulära tunnbröd200 g kantskuren chèvre 1 ½ msk riven pepparrot ½ msk flytande honung 1 krm svartpeppar 1 dl frysta lingon150 g rökt viltkött eller hamburgerkött i lövtunna skivor 1 näve ruccolaBlanda chèvrè med pepparrot, honung och svartpeppar. 150 g rökt viltkött
men den fungerar nog lika bra till viltkött. Jag är just hemkommen från en vecka i Orsa-Grönklitt, bara för att packa om väskorna och ge mig ut på vägarna igen
En mustig gryta med smak av skog och vilt. Tillsätt därefter viltbuljongen. 700 g viltkött, skuret i grytbitar (t. 3 dl viltbuljong. 700 g viltkött, skuret i grytbitar (t. 3 dl viltbuljong
Visst låter det galet, blåbärssås till viltkött. De gånger jag ätit vilt kan nästan räknas på en hand, så jag blev glatt överraskad när en gammal klasskompis till mig hörde av sig och frågade om jag ville ha en rådjursstek
Använder du viltkött bör du betänka på att det är ett magrare kött än nötkött och du får nog addera en timme på koktiden för att det ska koka isär ordentligt
Hacka löken grovt och lägg den samt vin, viltfond, lagerblad och rosmarin i gryta. 400 g älgfilé, eller annat trevligt viltkött. 2 dl viltfond. 400 g älgfilé, eller annat trevligt viltkött
Så därför blev middagen igår en riktigt lyx för oss som annars aldrig äter viltkött. Älgfärsbiffar med hasselbackspotatis toppad med hasselnötssmul, whiskysås och hemmagjord lingon- och rödlökschutney
Vi har ju haft en sådan tur att fått vår frys fylld med viltkött från sambons familj så det har inte blivit så mycket griskött här hemma på senaste tiden
Han jagar nämligen och eftersom viltkött inte är något vi ens har möjlighet att köpa i affären med den ekonomin vi har just nu, gör att detta blir oerhört lyxigt