Vilt

Vilt

Rådjursstek i ugn

Rådjursstek i ugn

1,2 kg rådjursstek. 11,5 meter bomullssnöre. 11 msk smör. 11 tsk chiliflakes. 13 msk hackad persilja. 11 tsk salt
Gravad älg med viltkrydda

Gravad älg med viltkrydda

2 msk viltkrydda. 1 Torka av köttet med hushållspapper. Gnid in det med socker, salt och kryddor. 2 Lägg det i dubbla plastpåsar och knyt igen
Gravad Älg och Dovhjort med olika kryddningar

Gravad Älg och Dovhjort med olika kryddningar

Tyckte nog själv bäst om den första som gav en destinkt smak, som är klassisk till vilt. an kanske inte var helt vanlig i kombination med vilt, men ändå väldigt fin
Kavring med vilttopping

Kavring med vilttopping

100 g rökt viltkött t ex renstek. Hacka köttet och blanda med kvarg, senap, gräslök, salt och peppar. Tryck ut 16 rundlar av kavringen med hjälp av ett glas
Lufttorkad hjort

Lufttorkad hjort

Jag har länge tänkt på att göra vilt-bresaola. Jag ville ha kött med mycket viltsmak och tog därför hjort istället för till exempel rådjur
Mingel med lingon

Mingel med lingon

Jag hade gjort viltsnittar med chèvre och lingon. Viltsnittar med chèvre och lingon, ~20 st. 2 rektangulära tunnbröd200 g kantskuren chèvre 1 ½ msk riven pepparrot ½ msk flytande honung 1 krm svartpeppar 1 dl frysta lingon150 g rökt viltkött eller hamburgerkött i lövtunna skivor 1 näve ruccolaBlanda chèvrè med pepparrot, honung och svartpeppar. 150 g rökt viltkött

Portermarinerad höstgryta med kantareller

En mustig gryta med smak av skog och vilt. Tillsätt därefter viltbuljongen. 700 g viltkött, skuret i grytbitar (t. 3 dl viltbuljong. 700 g viltkött, skuret i grytbitar (t. 3 dl viltbuljong
Rådjursstek med blåbärssås

Rådjursstek med blåbärssås

Visst låter det galet, blåbärssås till viltkött. De gånger jag ätit vilt kan nästan räknas på en hand, så jag blev glatt överraskad när en gammal klasskompis till mig hörde av sig och frågade om jag ville ha en rådjursstek
Gravad hjort höjer smaken

Gravad hjort höjer smaken

Svenskt viltkött är en riktigt nordisk delikatess. Så jag köpte mig en härlig bit hjortinnanlår till helgens middag i Kött&Viltspecialisten in Malmö
Stoofvlees - flamländsk ölgryta

Stoofvlees - flamländsk ölgryta

Använder du viltkött bör du betänka på att det är ett magrare kött än nötkött och du får nog addera en timme på koktiden för att det ska koka isär ordentligt