13 krm
svartpepparSätt ugnen på 125 grader. Ta bort ev. nät från steken. Putsa bort hinnor och senor med en vass kniv. Bind upp steken runt om med bomullsnöre. Bryn steken runt om i en stekpanna eller stekgryta i smör. Lägg över steken i en ugnsform eller behåll den i stekgrytan. Krydda rådjurssteken med chili, hackad persilja, salt och peppar. Sätt i en stektermometer. Sätt in rådjurssteken i ugnen. Stek rådjurssteken i ca 1 timme och 15 minuter. Rådjurssteken ska ha runt 56 grader i innertemperatur. Ta ut rådjurssteken och låt vila inslagen i folie i 20 minuter. Skär upp rådjurssteken i så tunna skivor du kan, mot köttfibrerna, och lägg upp på fat till servering. Garnera gärna med färsk hackad persilja. Servera rådjurssteken med önskade tillbehör.
Lägg skinkani en ugnssäker form och häll smöret över. Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut minsistaskinkaifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den iugnen med ett täcke av creme fraiche. Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen
Han band ihoprådjurssteken, saltade och pepprade, brynde den runt om i en stekpanna för att få fin yta på den, och satte sedan in den iugnen med en köttermometer instucken
Vi använde rådjursstekistället för älgstek som i hans recept men det gickprecislika bra. Hemma i Skåne i mellandagarna lagade vitillvilt och tog hjälp av Per Morbergs eminenta bok
Lakritskryddadrådjursstek med gräddsås, vitlöksfrästakastanjechampinjoner och rostade rotfrukterHär är det en riktigsöndagsklassiker som fått en modern touch med litelakritsi såsen
Du kan även bryna steken iugnen. Att bena ur en stek är inte så svårt som det ser ut. Slå över lök och smör iugnsform, salta och peppra och låt löken steka med bredvid steken iugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.