Förrätter

Förrätter

  • 20 Recept
Len jordärtskockssoppa med salamichips

Len jordärtskockssoppa med salamichips

Jordärtkockssoppa250 g jordärtskocka 1 potatis, stor mjölig 1 schalottenlök 1 klyfta vitlök 1 msk smör 2,5 dl buljong (grönsaks- eller kycklingbuljong) 1,5 dl vispgrädde 1 dl torrt vitt vin salt peppar 1 kruka färsk timjan
Skaldjursrulle

Skaldjursrulle

125 g smör. 12. 5 dl vetemjöl. 13 dl mjölk. 14 st ägg. 13 msk smör. 14 msk vetemjöl. 11. 5 dl grädde. 13 msk dill. 1250 g räkor
Pilgrimsmusslor på jordärtskockspuré med brynt sojasmör, jordärtskockschips och svampfräs

Pilgrimsmusslor på jordärtskockspuré med brynt sojasmör, jordärtskockschips och svampfräs

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Jordärtskockschips 1 st jordärtskocka(or) 0,5 dl neutral olja 1 krm salt Jordärtskockspuré 400 gram jordärtskocka(or) 2 dl vispgrädde 1 tsk grönsaksfond 1 krm salt 1 krm svartpeppar Brynt sojasmör 25 gram Mat & Bak smör 1,5 tsk japansk soja 0,5 msk citron(er) , pressad Svampfräs 50 gram skogschampinjoner 1 msk Mat & Bak smör 0,5 dl salladslök(ar) 0,5 dl hasselnötter , skalade 1 krm salt 1 krm svartpeppar Musslor 200 gram pilgrimsmusslor , el
Kavring med räktopp

Kavring med räktopp

Hacka räkor och ägg grovt. Blanda med crème fraiche, dill, pepparrot och citronsaft. Smaka av med salt och peppar
Triss i förrätter från havet

Triss i förrätter från havet

Man är riktigt hungrig och sugen när man börjar äta och det är kul att tänka ut fräscha, vackra förrätter som ger förväntningar inför resten av middagen
Räkrullar

Räkrullar

Fyllning. Hacka räkorna grovt och blanda med dill, majonnäs, pepparrot, crème fraiche och citronsaft. Smaka av med salt och peppar och bred röran på tunnbröden
Avokadomousse med räkor och löjrom

Avokadomousse med räkor och löjrom

1 rödlök, finhackad. 2 avokado. 2,5 dl crème fraiche. 1 tsk citron, pressad. salt. 60 räkor, handskalade, stora och MSC-märkta