1125 g
smör eller margarin 2.5 dl vetemjöl 3 dl mjölk 4 st ägg Fyllning: 3 msk smör eller margarin 4 msk vetemjöl 3 dl mjölk 1.5 dl grädde valfri fetthalt 3 msk dill 250 g räkor skalade och kräftstjärtar salt och peppar 1 dl riven ost Ugn: 200° Det här behövs till 8 port:Låt smöret smälta i en kastrull. Tillsätt mjöl och mjölk, och värm under omrörning tills smeten släpper kastrullens kant.
1 Ta
kastrullen från värmen och vispa i äggen med elvisp ett i taget. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
1 Grädda
i 20 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper. Smält smöret och rör i mjöl. Späd med mjölk och koka upp under omrörning.
1 Tillsätt
grädde och låt koka i 5 minuter. Rör i dill, räkor och kräftstjärtar, och smaka av med salt och peppar.
1 Bred
stuvningen över pannkakan och rulla ihop. Lägg den med skarven ner och strö över ost. Gratinera i 10 minuter.
Skär smördegen i 6 fyrkanter. Lägg fyrkanterna på en plåt med bak-plåtspapper. Vik upp en kant runt om. Nagga bottnen med en gaffel och pensla med uppvispat ägg
4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.