Skaldjursrulle
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 12.5 dl vetemjöl
  • 13 dl mjölk
  • 14 st ägg
  • 13 msk smör
  • 14 msk vetemjöl
  • 11.5 dl grädde
  • 13 msk dill
  • 1250 g räkor
  • 1 salt och peppar
  • 11 dl riven ost
  • 1125 g smör eller margarin 2.5 dl vetemjöl 3 dl mjölk 4 st ägg Fyllning: 3 msk smör eller margarin 4 msk vetemjöl 3 dl mjölk 1.5 dl grädde valfri fetthalt 3 msk dill 250 g räkor skalade och kräftstjärtar salt och peppar 1 dl riven ost Ugn: 200° Det här behövs till 8 port:Låt smöret smälta i en kastrull. Tillsätt mjöl och mjölk, och värm under omrörning tills smeten släpper kastrullens kant.
  • 1 Ta kastrullen från värmen och vispa i äggen med elvisp ett i taget. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
  • 1 Grädda i 20 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper. Smält smöret och rör i mjöl. Späd med mjölk och koka upp under omrörning.
  • 1 Tillsätt grädde och låt koka i 5 minuter. Rör i dill, räkor och kräftstjärtar, och smaka av med salt och peppar.
  • 1 Bred stuvningen över pannkakan och rulla ihop. Lägg den med skarven ner och strö över ost. Gratinera i 10 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.