Bönor är bra grejer. Det är ju hur billigt som helst, det är gott och det är nyttigt. När jag pluggade var det jättejättekonstigt om det gick en vecka utan att jag åt åtminstone 3-4 måltider som innehöll bönor
Gott, värmande och mättande. Sydfransk gratäng med aubergine & squash är len och följsam i smaken. Ungefär som ett matminne från barndomen – du vet att det finns men du har ändå glömt bort det
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Potatis. Skölj potatisen och skär i tunna skivor. Lägg potatisskivorna på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak
Värm ugnen till 200 grader. Lägg tomater och paprikabitar med snittytan upp på en papprad plåt. Blanda olivolja, salt, peppar och socker och ringla blandningen över grönsakerna
Klart middagen kan smaka tacos redan på en torsdag. Här har du receptet på en vegetarisk tacosoppa som med quinoa och kidneybönor blir naturligt proteinrik och mättande – en riktig cowboysoppa
Jag gillar verkligen indisk mat, och har lagat det några gånger. Den här smöriga linsgrytan (butter dal) blev väldigt lyckad, och fick även gott betyg från resten av Bakbokmat-familjen
Hög fin luft, solsken och ledig söndag. I kylen låg några trattisar och ropade på att få bli uppätna. Så det fick bli Wallenbergare men fint mos, lingon och skirat smör till söndagsmiddag
Proffs på det sätt som man blir av att enbart ha Googlat sig till fakta (hrm hrm), satte jag i lördags sekatören i både körsbärs- och äppelträdet hemma och gav båda träden en lite prydligare frisyr
Så här gör du. 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader (eller enligt angivelser på lasagnepaketet). Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter
Tapsi är en klassisk kurdisk maträtt som kan tillagas på olika sätt. Även i Irak är tapsi en favorit. Den kan tillagas med kött, kyckling eller göras vegetarisk