Hacka de soltorkade tomaterna och strö över gratängen. Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs mjuk på inte alltför hög värme och utan att löken tar färg
Hacka blomkål och broccolin i mindre bitar och blanda om med löken. Blomkålsgratäng. häll i cremefresh i en kastrull och låt koka upp, lägg i all ost, salta, peppra och krydda med vitlökskrydda, rör om till osten har smält
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås
Vi käkade biffarna med ugnsstekt potatis och en kall sås (se recept nedan). Jag kan även tänka mig att det kan vara gott att servera biffarna med ris eller någon annan form av gryn samt en mustig tomatsås
Fräs det med lite olja i en kastrull. Smaka av med salt och peppar. Häll lite tomatsås i botten och varva sedan med lasagneplattor, tomatsås, ostsås oliver och soltorkade tomater
Smörj papperet med margarinet eller smöret. Krama ur dem med hjälp av händerna (Tips. lägg lite av morötterna i taget i en potatispress och krama ur vätskan med hjälp av den)
Aubergine och zucchini – perfekta gratängkompisar. Den ena kommer utan omsvep här – en härligt krämig gratäng som gör vilken köttbit som helst rättvisa, men som också funkar alldeles ypperligt för den som hellre äter vegetariskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.