Vegetarisk lasagne med linser
johaew
johaew

Vegetarisk lasagne med linser

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 1-2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 300 g morötter
  • 250 g keso
  • 100 g belugalinser
  • 350 g krossade tomater
  • 1 squash
  • Olja
  • 1 msk lantbuljong
  • Rökt paprika-krydda
  • Oregano
  • Salt
  • Peppar
  • 50 g riven ost
  • Lasagneplattor

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225 grader.

    Börja med linserna. Fräs lite hackad lök och vitlök i en kastrull. Slå på några dl vatten och koka upp. Lägg i belugalinserna och låt koka i ca 20 minuter. Tillred under tiden resten av fyllningen.

    Fräs hackad lök och vitlök i en gryta. Skala och riv morötterna och tärna squashen. Fräs de rivna morötterna en stund. Tillsätt squash och krossade tomater. Krydda med lantbuljong, oregano och rökt paprika och låt puttra i ca tio minuter. Vänd därefter ned keso och kokta, avrunna linser. Salta och peppra.

    Varva fyllningen med lasagneplattor i en ugnsfast form. Starta och avsluta med fyllningen. Strö riven ost över lasagnen och ställ sedan in den i ugnen, 225 grader i 20 minuter.

    Servera med en sallad.

    Tips: koka mer linser än receptet anger och frys in till ett senare tillfälle.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.