Hjortfilé. hjortfilé, i bit, putsad från hinnor. Hasselbackspotatis. 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Skala potatisen. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom
Här får det delikata hjortköttet gott sällskap av en krämig höstsmakande kantarellrisotto, en kräm på nyttig och vacker grönkål samt en intensiv liten rödvinsreduktion
800 g Hjortfärs 1 ägg2 vitlöksklyftorca 2 tsk salt2 krm svartpeppar + lite till ostblandningen6 soltorkade tomater i olja, finstrimlade/hackade1-2 msk färsk timjan, finhackadNågra droppar olja från tomatburken125 g fetaost1 tsk olja vid behov till fetaostfyllningen. 800 g Hjortfärs 1 ägg
400 g hjortfärs. Fräs färsen med lite smör i en stekpanna. Tillsätt hackad tomat och hackad lök. Låt blandningen koka ihop tills all vätska har försvunnit
Jag har blivit med en massa hjort. ja, det var ju i vintras såklart men 8 kg hjortfärs klämmer inte ett enpersonshushåll i sig så lätt. Hjortwallenbergare 16 st1 kg hjortfärs1 dl vispgrädde2 ägghavssaltnymalen vitpepparKör hela rasket omöjligt länge i en matberedare så att färsen blir helt krämigt ihopblandad med grädden och äggen. 8 kg hjortfärs klämmer inte ett enpersonshushåll i sig så lätt. 1 kg hjortfärs