Hjort

Helstekt ryggbiff av dovhjort

Ryggbiff av hjort. Helstekt ryggbiff av dovhjort. Ingredienser. 1 1/2 tsk svartpeppar. 1 1/2 tsk salt. Smör. Kryddsmör
Hjortfilé med svampduchesse och rödvinssås

Hjortfilé med svampduchesse och rödvinssås

600 g hjortfilé 1 tsk salt 1 msk pepparblandning, krossad (rosé, svart, grön) 1 msk smör. 600 g hjortfilé 1 tsk salt 1 msk pepparblandning, krossad (rosé, svart, grön) 1 msk smör
Hjortfilé, rotselleri & purjolök

Hjortfilé, rotselleri & purjolök

Hjortfilé är otroligt gott. Man kan använda både inner- eller ytterfilé av hjorten, jag använde faktiskt båda för att det skulle räcka till gästerna
Viltjärpar med trattkantarellsås

Viltjärpar med trattkantarellsås

viltsvin och hjort. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn löken lätt i smör. Blanda ihop alla ingredienser till färsen väl
Viltmansbiff

Viltmansbiff

600 g innanlår av hjort eller rådjur. Putsa och skär köttet i tunna skivor. Skala och skär potatis och lök i cm-tjocka skivor
Fetaostfyllda hjortfärsbiffar

Fetaostfyllda hjortfärsbiffar

800 g Hjortfärs 1 ägg2 vitlöksklyftorca 2 tsk salt2 krm svartpeppar + lite till ostblandningen6 soltorkade tomater i olja, finstrimlade/hackade1-2 msk färsk timjan, finhackadNågra droppar olja från tomatburken125 g fetaost1 tsk olja vid behov till fetaostfyllningen. 800 g Hjortfärs 1 ägg

Hjortwraps

400 g hjortfärs. Fräs färsen med lite smör i en stekpanna. Tillsätt hackad tomat och hackad lök. Låt blandningen koka ihop tills all vätska har försvunnit

Hjortwallenbergare

Jag har blivit med en massa hjort. ja, det var ju i vintras såklart men 8 kg hjortfärs klämmer inte ett enpersonshushåll i sig så lätt. Hjortwallenbergare 16 st1 kg hjortfärs1 dl vispgrädde2 ägghavssaltnymalen vitpepparKör hela rasket omöjligt länge i en matberedare så att färsen blir helt krämigt ihopblandad med grädden och äggen. 8 kg hjortfärs klämmer inte ett enpersonshushåll i sig så lätt. 1 kg hjortfärs