Hjortrygg med hasselnötter, rotselleripuré, rotfrukter och rödvinssky | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!

Ingredienser

  • 0,6 kg hjortrygg alt. filé
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 1 kvist färsk timjan
  • 0,8 kg rotselleri
  • 1,6 dl grädde
  • 2 msk smör
  • salt & peppar
  • 1 st purjolök
  • 4 st morötter
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1 näve(ar) grönkålschips
  • 120 g trattkantareller alt. ostronskivling
  • 2 msk rapsolja
  • stekfett (från hjortryggen)
  • 2 st schalottenlök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 kvist timjan
  • 4 dl rödvin
  • 1 msk honung
  • 2 msk vilt alt. kalvfond
  • 1 msk balsamico vinäger
  • Ingredienser 0,6 kg hjortrygg alt. filé salt svartpeppar 2 klyfta(or) vitlök 1 kvist färsk timjan Puré: 0,8 kg rotselleri 1,6 dl grädde 2 msk smör salt & peppar Grönsaker: 1 st purjolök 4 st morötter Topping: 1 dl hackade hasselnötter 1 näve(ar) grönkålschips 120 g trattkantareller alt. ostronskivling 2 msk rapsolja Sås: stekfett (från hjortryggen) 2 st schalottenlök 2 klyfta(or) vitlök 1 msk rapsolja 1 kvist timjan 4 dl rödvin 1 msk honung 2 msk vilt alt. kalvfond 1 msk balsamico vinäger salt 2 msk smör Skriv ut

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.