1000 g potatis 1000 g ryggbiff (avdovhjort) 2 krm svartpeppar 2 krm salt 250 g smör ca 1 dl mjölk ca 1 msk vispgrädde 500 ml bearnaisesås 25 g parmesanost, riven 500 g grön sparris 1 krm salt 1 ml citronsaft 200 g kantareller (gula) 2 msk majsstärkelse 0,5 l vispgrädde 3 msk oxfond
När man helsteker en köttbit är det nästan alltid bara ytan som får smak av kryddningen. Se därför till att både det så kallade huvudet och den avsmalnande spetsen på filén blir frånstyckade så att du får en jämntjock mittbit av oxfilén
Servera ryggbiffen med klyftpotatis, bearnaisesås och sallad. Torka av ytan. Du behöver4 portioner400 g ryggbiff1 röd chili, finhackad1 pressad vitlökOlivoljaSmörFlingsaltSvartpeppar16 potatisarOlivoljaFlingsaltFärsk timjanRydbergs bearnaisesåsSalladGör såhärLåt ryggbiffen vara rumstempererad. Stek ryggbiffen 2 minuter på varje sida (rosarött kött). 400 g ryggbiff
Vi hade lite grönmögelost hemma som jag gjorde en sås utav och som ryggbiffen fick ugnsgräddas i. Ta sedan fram en ugnsform (jag använde en brödform, vilket funkade jättebra) och lägg i ryggbiffen
parmesan av sorten Parmigiano Reggiano. Helstektryggbiff med grönsaksmix och parmesanPortioner. Parera ryggbiffen fri från senor, salta och peppra rikligt runt om och ge biffen en fin yta runt om på grilljärn
Jag använde mixerstav istället för visp. Värm under tiden grönsakerna i ugnen, skiva upp oxfilén i centimetertjocka skivor och lägg köttet på toppen av grönsakerna
Använd olika styckningsdelar av hjorten som bog, hals, stek. Smaka av och spritsa korvar på plastfilm. Koka något mer och smaka av med salt och vitpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.