Ärtpesto med svenska smaker 300g gröna tinade ärtor. 1,5 dl solrosfrön. 1 lite vitlöksklyfta. 50g prästost*. 1/2 citron citronzest. 1 dl extra virgin olivolja www.landleyskok.se
Nuoc Cham Mam - vietnamesisk dipsås 60 g limejuice, färskpressad 60 g fisksås (av god kvalitet) 60 g vatten 10 g vit risvinäger 20 g strösocker 5 g vitlök, finriven 1 bird’s eye chili, i tunna skivor (liten och het) 1 kruka mynta 1 kruka koriander www.koket.se
Rostade grönsaker med stekost och tzatziki 1 kg potatis 2 rödlökar 1 aubergine 1 zucchini 3 msk olivolja 2 grillost (alt stekost eller halloumi) 1 msk torkad oregano 2 msk sesamfrön, rostade 1 citron www.koket.se
Chimichurri 2 st Bladpersilja (kruka). 1 8 st Vitlöksklyftor. 1 1 3/4 dl Olivolja. 1 1/2 dl Rödvinsvinäger. 1 1 msk Saften av citron www.lchfarkivet.se
Jennies räkmacka med gräslöksaioli 1,5 kg frysta stora räkor med skal, tinade (storlek 50/70) 4 ägg 1 kruka sallad 8 rädisor, i kvartar 0,5 gurka 1 citron, i klyftor dillvippa gräslök, finskuren svartpeppar, nymalen 4 skivor vitt bröd (t ex hönökakor, vitt lantbröd eller formfranska) www.koket.se
Kall basilikasås 1 st Kruka färsk basilika Normalstorlek som man köper i affären. 1 1 st Vitlöksklyfta, hackad/riven www.lchfarkivet.se
Röd pesto 2 st Tomater. 1 50 g Solroskärnor. 1 15 st Kärnfria gröna oliver. 1 15 st Basilikablad. 1 1 st Vitlöksklyfta www.lchfarkivet.se