Ärtpesto med svenska smaker
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g gröna tinade ärtor
  • 1,5 dl solrosfrön
  • 1 lite vitlöksklyfta
  • 50 g prästost*
  • 1/2 citron citronzest
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 nypa salt och svartpeppar1. Tina ärtorna i varmt vatten.
  • 12. Hetta upp en panna med en skvätt olja och rosta på solrosfröna så de får lite yta. Press i en vitlöksklyfta på slutet som får ligga i pannan cirka en halv minut. På så vis får den en rundare smak.
  • 13. Ha ner solrosfrön, vitlök, ärtor och riven prästost i en mixer. Kör ihop och slå sedan på vatten och olivolja. Zesta i citronskal och ha i en nypa salt och svartpeppar. Kör till en smet och häll över i en fin skål eller burk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.