Så var dag ett avklarad och nu är jag igång på allvar. Låt det steka på en stund, utan att få färg. Tillsätt därefter krossade tomater, vatten, buljongtärning och kryddor och koka tills att morötterna nästan är klara
Snittade dom på mitten och sen ytterligare en gång och lägg dom på en bakplåtspappers beklädd plåt (det går säkert utmärkt att bara dela dom en gång också) sprinkla över lite olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
Klockan är två på natten och jag är fortfarande vaken… Har testat att räkna får men till slut så bestämde jag mig för att det vara lika bra att gå upp för det blir nog ingen sömn inatt
De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som påläggpå en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
Man kan även göra en tomatversion av den nya sommarfavoriten mangochutneysås, som vi kommer fortsätta njuta av inpå hösten och vintern till fläsk och annat kött bland annat
Jag hade hittat ett recept på tasteline för köttfärslimpan men hade inte alla ingredienser hemma fast jag trodde det, så det blev någon liten ändring från originalet bara
Sen hällde jag upp det på varma burkar och satte på locket. Svårt att få dem att mogna bra i efterhand tycker jag så lördagspysslet här blev att göra marmelad på allihopa
Efter pizzabakandet i fredags blev det massa överbliven tomatsås så för att inte låta något gå till spillo gjorde vi en köttfärssås på det som blev över samt en bit mögelost och lite gott vin
Skala, dela och gröp ur kärnorna på butternut squashen. Stek på medelvärme tills löken är mjuk. Medan du lagar risotton så tar du ut butternut squashen från ugnen, stjälper ned i en kastrull eller bunke och mixa med stavmixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.