kött

kött

  • 51 Recept
Portvinssås.

Portvinssås.

2 schalottenlökar, finhacka smör 1/2 dl balsamvinäger 3 dl rött portvin 1/2 dl koncentrerad oxfond vatten 1 msk tomatpuré 3 msk svartvinbärsgelé (eller annan sort, alternativt äppelmos) 2 tsk maizena Hetta upp 1 msk smör i en kastrull och fräs löken i
Köttfärs fylld och gratinerad aubergine!

Köttfärs fylld och gratinerad aubergine!

Skär sedan med vass kniv ett korsmönster i fruktköttet utan att skada skalet. Lägg i färsen och vänd runt med en gaffel till dess att köttet är genomstekt
Rostbiff med hasselbackspotatis

Rostbiff med hasselbackspotatis

1,5 kg rostbiff. 1Marinad1 dl kinesisk soja 1 dl balsamvinäger 3 msk flytande honung 2 klyfta vitlök, hackade 1 kruka timjan
Kalvstek med gräddsås

Kalvstek med gräddsås

Sätt in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet och ställ grytan på nedersta falsen i ugnen
Grekisk Skinkstek

Grekisk Skinkstek

Men som alltid när man gör en stek så sätter sig de godaste smakerna från kryddningen längst ut på köttet
Grytstekt fransyska

Grytstekt fransyska

Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 1 kruka(or) färsk timjan , några kvistar 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Fläskkarré i ugn

Fläskkarré i ugn

Men det blev också gott med lite fastare kött. Salta och peppra köttet samt gnid in med chilin. Lägg köttet i en ugnsform eller använd en ugnsfast stekpanna
Lammstek!

Lammstek!

Ingredienser. 1 lammstek, ca 1 kg. 1 dl rapsolja. 1/4 dl soja. 6 vitlöksklyftor. Färsk rosmarin. Salt & peppar. Tips till servering
Korvstroganoff

Korvstroganoff

Korvstroganoff är en lättlagad och omtyckt gryta. Jag kryddar den med extra med curry och paprikapulver för att få en godare smak
Vintergryta på högrev

Vintergryta på högrev

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg högrev , bit eller färdigskurna grytbitar 80 gram sardeller , i olja 150 gram rökt sidfläsk , i tärningar utan svål 1 msk smör , och rapsolja 200 gram palsternacka(or) , skuren i grova bitar 200 gram steklökar , hela 5 dl rött vin 1 msk kalvfond , utspädd i 2 dl vatten 7 dl krossade tomater 20 gram vitlök(ar) , finhackad 3 st lagerblad 1 msk rosmarin 1 msk timjan 250 gram skogschampinjoner , i delar 1 odefinierad salt 1 msk maizena , Eventuellt, utrörd i 2 msk vatten Köp receptet
Lövbiff Provençale

Lövbiff Provençale

Lägg över köttet i en gryta. 1 köttbuljongtärning. 1 köttbuljongtärning 3 dl crème fraiche. Ingredienser. 800 g lövbiff
Helstekt anka med sås

Helstekt anka med sås

Eller stek ankan tills köttet där lårbenet sitter fast är genomstekt (skär med en kniv och titta) och köttsaften är klar och ej rosa
Rödvinssås to die for!!!

Rödvinssås to die for!!!

det krämiga avokadoköttet i kombination med creme fraichen, löken och rommen är superb. Den här helgen har jag verkligen bara latat och gottat mig
Lövbiffsgryta

Lövbiffsgryta

1Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg. 800 g lövbiff