Skär sedan med vass kniv ett korsmönster i fruktköttet utan att skada skalet. Lägg i färsen och vänd runt med en gaffel till dess att köttet är genomstekt
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 1 kruka(or) färsk timjan , några kvistar 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Men det blev också gott med lite fastare kött. Salta och peppra köttet samt gnid in med chilin. Lägg köttet i en ugnsform eller använd en ugnsfast stekpanna
Köttet kan förberedas i god tid, och genom att marinera det över natten, steka det långsamt i ugnen och sedan droppa på ytterligare en marinad blir det otroligt saftigt och mört
Vi har ju haft en sådan tur att fått vår frys fylld med viltkött från sambons familj så det har inte blivit så mycket griskött här hemma på senaste tiden