Lövbiffsgryta
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g lövbiff
  • 1 smör att steka i
  • 14 msk tomatpuré
  • 13 dl vatten
  • 13 msk koncentrerad oxfond
  • 12 msk kinesisk soja
  • 11 dl vispgrädde
  • 13 dl crème fraiche
  • 1 flingsalt
  • 1 persilja att garnera med
  • 1 kokt potatis eller risSkär lövbiffen i centimeterbreda strimlor.
  • 1 Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg. Rör ner tomatpurén och låt fräsa en kort stund.
  • 1 Blanda ner vattnet och låt sjuda under lock på svag värme i 1 ½–2 timmar. Nästan allt vattnet ska ha ångat bort.
  • 1 Tillsätt oxfond, soja, grädde och crème fraiche.
  • 1 Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter och smaka av med flingsalt. Klipp över persilja och servera med kokt potatis eller ris.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.