Bryn på lammköttet och lägg ner löken och moroten när köttet fått färg. 1. Skiva löken och moroten. Häll på vatten tills det täcker i grytan, ca 1 liter, och häll i fonden
1,5-2 kg blandade bitar av lammkött, t ex bitar av lammbog, kotletter och lammstek. 1,5-2 kg blandade bitar av lammkött, t ex bitar av lammbog, kotletter och lammstek 1,5 kg potatis 2-3 rödlök 2 klyftor vitlök 400 g små frysta ärtor 2 dl vitt vin färsk rosmarin, repad olivolja salt svartpeppar
Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra köttet runt om. Hetta upp olivolja och smör i en stor ugnsfast stekpanna/gryta med lock som rymmer hela maträtten
ca 750 g grytbitar av lammkött, t ex lamminnanlår. 1 morot 2 rödlök 1 gul lök, liten 1 selleristjälk 2 klyftor vitlök ca 750 g grytbitar av lammkött, t ex lamminnanlår ca 1,5 dl vetemjöl 3 dl rött vin 2 msk tomatpuré 2 stjälkar färsk rosmarin, repad 2 msk färsk timjan, hackad, + lite extra att garnera med 2 lagerblad vatten, att späda med smör olivolja salt svartpeppar ca 1 kg potatis
När lagade du fläskfilé med ädelostsås sist. Vi gissar att det var ett tag sedan men tycker att det är hög tid att prova denna uppdaterade variant som serveras med rostad potatis, lök och betor
Grillat lamm tycker vi blir allra godast att servera på medelhavsvis. Här får lammkotletterna sällskap av en ljuvlig ratatouille och en smakrik gremolata