Han är nämligen uppfödd pålamm och hans föräldrar hade får när han var liten. För något år sedan skulle jag göra tjälknöl på älgkött som jag alltid brukar göra men av misstag så tog jag en lammbit och det blev kanongott
Extra roligtblir det om man passar på att baka sittfika själv till den här dagen. Bakning/Baking. Jag förstår att det kan vara avskräckande när man snabbt och enkelt kan få tag på en uppsättning köpebullar
Ska hittapålite nytt fikabröd snart, så Du fårlite gott till sommarens kaffekalas. Zoega’s är så mycket godare än det bryggkaffe som finns att köpa påGrekiska och Turkiska affärer, så det åker alltid med några paket i väskan
Har det också hänt för dig att du får "bilringar" pådin botten. Får pappret sitta kvar så "drar" det med sig tårtbotten när den svalnar och kanten veckar sig
När man tar upp lammköttet ur marinaden och det fortfarande liggerlitemarinad och örtkryddor kvar imarinadskålen, ta ett par skivorvitt bröd och gnid runt iskålen, torka den riktigt ren med hjälp av brödet, och lägg sedan brödskivornapågrillen
ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
Koka buljong på grönsakerna, lägg först ikålroten som delats iportionsbitar, sedan morötter, kikärter (från burk - annars måste dessa först blötas i flera timmar) och squash samt lök eller purjolök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.