Örtoljan som jag har till grillade lammracks här i min receptblogg passar också bra till. När man får tag i svenska lammkotletter i affären då blir man lycklig
Idag får du tips på ett riktigt gott tillbehör till grilladelammkotletter som jag marinerade med olivolja, pressad citron, torkad timjan och chiliflingor
Nu är det bara att lägga upp de nygrilladelammkotletterna tillsammans med de ugnsbakade tomaterna, oliverna och grillade paprikorna som du fyller med basilika och fårostcremén
Servera lammkotletterna med salladen och grillade citroner. Salta och peppra lammkotletterna. Det går alldeles utmärkt om man vill att byta ut lammkotletterna mot t ex entrecôte eller karré
4 Grillade grönsaker 1 stor aubergine (à ca 500 g) 1 zucchini (à ca 400 g) 2 röda paprikor 2 stora rödlökar 0,8 dl olivolja + till pensling rivet skal och juice av 1 citron 1 msk repad timjan 1 1/2 tsk salt 2 krm peppar Lammkotletter 2 vitlöksklyftor 1 kg lammkotletter 1/2 dl olja flingsalt och svartpeppar Vitlökscrème 1 hel vitlök med skal 2 tsk olja 3 sardellfiléer 2 dl crème fraiche 1 tsk flingsalt 1 tsk socker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddkvarnar 25 % rabatt Santa Maria 70-140 g Mer info Ladda kupong
Ingredienser Portioner. 4 4 rensade och sköljda makrillar Fänkålsröra 6 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 2 stora rödlökar skalade och skurna i stora klyftor det yttersta av skalet i strimlor samt saften 1 citron 1 fänkål skuren i strimlor salt och nymalen peppar efter smak lite strösocker 1 kvist färsk grovskuren rosmarin 2 kvistar färsk grovskurna timjan 1 msk färska, grovskurna dragonblad 4 stora tomater skållade och skalade, urkärnade och skurna i 1/4-delar 1 msk grovskuren kapris (antingen bär eller vanlig kapris) 6 grovskurna sardellfiléer salt och nymalen peppar efter smak Lägg till i inköpslistan
Igår slängde jag ur mig en fråga om lammkotletter och blev då tipsad om den här rätten. Lammkotletterprovencale4 stora lammkotletter, eller 8 mindre16-20 körsbärstomater1/2 dl bladpersilja2 vitlöksklyftor3 msk smör3 msk ströbrödolivoljasalt och pepparBryn kotletterna på bägge sidor i smör eller olja, salta och peppra. 4 stora lammkotletter, eller 8 mindre
Stek lammkotletterna i rikligt med smör och olja och resten av. Stek lammkotletterna i rikligt med smör och olja och resten av vitlöken samt rosmarinen ca 3 minuter på varje sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.