600 g
ryggfilé (ytterfilé) välputsad och skuren i portionsbitar
1 msk
smör och 1 msk matolja
till stekning av köttet
några droppar vitt vin och biljong eller vatten till lammskyn
1-2 tsk
Colmans senap
1 dl
finhackad bladpersilja
0,5 dl
totalt av en liten kvist färsk timjan
en liten kvist färsk körvel
några blad färsk basilika
några blad färsk dragonört
några barr rosmarin
1 msk
finhackad schalottenlök
1 dl
inkråm av vitt formbröd
60 g
smör
salt
vitpeppar från kvarn
bacon, haricots verts och stekt potatis till servering
600 g
ryggfilé (ytterfilé) välputsad och skuren i portionsbitar 1 msk smör och 1 msk matolja till stekning av köttet några droppar vitt vin och biljong eller vatten till lammskyn 1-2 tsk Colmans senap
Örtblandning:1 dl finhackad bladpersilja 0,5 dl totalt av en liten kvist färsk timjan en liten kvist färsk körvel några blad färsk basilika några blad färsk dragonört några barr rosmarin 1 msk finhackad schalottenlök 1 dl inkråm av vitt formbröd 60 g smör salt vitpeppar från kvarn bacon, haricots verts och stekt potatis till servering
Finhacka örterna och rör ner. Finhacka rosmarin och eventuellt lavendel och rör ihop med honungen. Strö de stekta örterna över potatistårtan och servera till lammsteken
Helstekt ryggbiff med en pepprig kant och hackade färskaörter. Hacka färskaörter av valfri sort. Skiva upp och servera, gärna tillsammans med ett gott ekologiskt rött vin
Helstekt kyckling medfärskaörter och vitlök. Skyn är ljuvlig tack vare smöret, örterna och vitlöken. Såsen jag gjorde upptill blev dessutom så god att jag kunnat äta den med sked till frukost i minst en vecka, innan jag tröttnat
Smält sedan smöret i en traktörpanna och stek potatisen på medelvärme tills den får en trevlig stekyta, ställ sedan åt sidan och återgå till lammytterfilé
Skölj och skiva purjolöken och låt fräsa med. Servera med en sallad. 4 dl crème fraiche franska örter. När grabben bjuder på mat blir det enkelt och GOTT
Fyll kycklingarna med vars tre klyftor. Lägg kycklingarna på ugnsplåt och pensla med marinaden. Spraya rotfrukterna med smörspray alt lite olivolja, salt och timjan
Salta och krydda med peppar, citronskal och örter. Pensla med smör-&rapsolja blandat med soja. Lossa skinnet vid bröstet på kycklingen och peta in hälften av citronskal och örter
Vi gör den fylld med citroner och färskaörter, penslad med olivolja och beströdd medörter. Fyll kycklingen med citron skuren i halvor eller kvartar samt färska eller torkade örtkryddor
Helstekt lök och potatis. Lägg kotlettraden med benet nedåt på arbetsbänken. Snitta med vass kniv små fickor i köttet och pressa in vitlöksbitar lite här och där
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.