11 msk
olivolja1. Blanda ihop alla ingredienserna och forma 8 avlånga biffar. Stek på medelhög värme med både smör och olivolja i minst 10 minuter eller tills biffarna fått fin färg. 2. Häll i grädden och en klick ajvar när biffarna är nästan klara. Rör om lite och låt grädden koka ihop. Tillsätt persiljan vid servering. Servera tillsammans med stekt strimlad vitkål eller nykokt broccoli. TIPS! Ajvar relish är en kryddig grönsaksröra med rötter i Balkan som innehåller paprika och aubergine. Finns att köpa färdigt men är också hyfsat enkelt att göra själv. Kan bytas ut till halva mängden sambal oelek i detta recept. Men personligen tycker jag att ajvar blir magiskt gott med lamm.
salt och peppar. 600 g kycklingfilé salt och peppar purjolök 2 msk smör 2 dl vispgrädde 2 dl crème fraîche 0. 5 dl cashewnötter 100 g körsbärstomater 1 dl riven ost Servera med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.