Paj

Paj

Lyxig ost- och skinkpaj med örtsås

Lyxig ost- och skinkpaj med örtsås

Pajdeg2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 100 g smör 2 msk vatten, kallt. Pajdeg2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 100 g smör 2 msk vatten, kallt
Rabarberpaj med havregryn

Rabarberpaj med havregryn

Servera rabarberpajen med kall vaniljsås, vaniljglass eller det du önskar. Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 25 minuter
Per Morbergs shepherd’s pie

Per Morbergs shepherd’s pie

500 g lammfärs 100 g rökt sidfläsk 100 g champinjoner 4 klyftor vitlök 2 msk smör, till stekning 2 msk olivolja, till stekning 0,5 dl tomatpuré 1 burk passerade tomater [400 g] 1-2 dl vatten (eventuellt) 1 tsk worcestersås salt svartpeppar, nymald
Päronpaj med toscatäcke

Päronpaj med toscatäcke

4 dl vetemjöl. 150 g smör. 0. 5 dl strösocker. 5 st ägg. 3 st päron. 100 g smör. 1 dl ljust muscovadosocker. 2 msk mjölk
Kantarell- och köttfärspaj

Kantarell- och köttfärspaj

pajdeg50 g smör, rumstempererat 4 dl vetemjöl 1,5 dl mjölk 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt. pajdeg50 g smör, rumstempererat 4 dl vetemjöl 1,5 dl mjölk 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt
Minipajer med cheddar och skinka

Minipajer med cheddar och skinka

Toppa pajerna med en klick. 1Fördela i formarna och grädda strax under ugnens mitt i 15–17 minuter eller tills pajerna fått fin färg och stannat helt