Pajdeg. Strö ut den sparade osten i botten påpajskalet. Lägg ev på folie i slutet av gräddningen. Tryck ut pajdegen i en hög pajform med löstagbar botten
Pajskal. Vi äter oftast paj utan skal sedan vi började med LCHF-kost, dels för att det går mycket fortare att göra men också för att Algot aldrig har varit särskilt förtjust i pajskal
Här har ni ett inlägg som innehåller flera bra recept påpajskal. Smält smöret på spisen. Ibland vill man ha ett fullkornsalternativ, ibland vill man ha ett vanligt hederligt pajskal och ibland behövs det ett glutenfritt alternativ
Här kommer först ett grundrecept och därefter ett par olika förslag på hur man kan variera knäcken. Knäck var något som efterfrågades av flera innan första luckan öppnades
Därför har jag haft möjlighet att testa två olika rabarberpajsrecept på senare tid. Därför vill jag tro att rabarberpaj inte bara är gott utan även hälsogörande på ett eller annat sätt
Själv kunde jag tänka mej att kanske laborera med lite ost i själva pajskalet nästa gång. Har testat att göra pajdeg med mandelmjöl och sesamfrön för att få bort kolhydraterna enligt Allt om LCHF- bloggens recept och resultatet blir helt skapligt
Täck kanterna påpajskalet med aluminiumfolie, så att bara botten påpajdegen syns. Ursprungsreceptet innehåller durramjöl, men det går inte att få tag på där vi bor (långt borta från civilisationen)
Du kan om du vill trycka ut pajdegen i formen direkt och nagga botten med en gaffel innan den får vila cirka 30 minuter i kylen. 1Sedan är det bara att förgrädda pajskalet i din ugn. 10 minuter på 225 °C
Hörde att en del var nyfikna på receptet så här kommer det. Gjorde bananvåffla för första gången i söndags (gjorde mycket för första gången i söndags, haha) och det blev så gott
Det här var ett av de första recept som jag lärde mig utantill och som jag använder mest till vardags, både när jag gör matpajer och söta pajer med frukt eller bär (då med socker istället för salt – se receptet)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.