Blanda mjöl och kallt smör i små tärningar i en matberedare och hacka snabbt ihop en smulig deg. Tänkte idag bjuda på en riktigt god paj fylld med kantareller och västerbottensost, smakkombinationer som bara inte kan gå fel
Kantarellpaj medvästerbottensost. Häll fyllningen i pajskalet och toppa med kantarellerna. IngredienserPajbotten125 g smör2 st ägg1 dl kokosnötsmjöl1 dl fiberhuskFyllning3 st ägg200 g riven västerbottensost3 dl vispgrädde. 200 g riven västerbottensost
Jag gjorde en liten "minibuffé" som bestod av ugnsrostade potatisar, kycklingfilé med tomatdressing och en superfräsch pestokryddad blandad sallad som bestod av bland annat kronärtskockor
250 g smördeg 3 dl västerbottensost, riven 2 ägg 2 dl mjölk salt & peppar Tillbehör. Löjrom, kräftstjärtar eller räkor gräddfil röd lök, hackad eller dill Skär smördegen i rutor och tryck ut i en muffinsform med plats för 12 pajer. 3 dl västerbottensost
Mixa mjöl, smöret i bitar i en matberedare med kni-ven monterad till en smulig massa. Fräs svamp och purjolök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in
Fräs lök och svamp i smör tills vätskan kokat in, krydda med salt, peppar och timjan. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 22 cm, nagga botten. Ta ut och låt pajen sätta sig 5–10 minuter innan du serverar med sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.