1125 gram
smör eller margarinSätt ugnen på 200 grader varmluft. Skala ev. grov rabarber med en potatisskalare. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare. Eller använd fryst strimlad rabarber som fått tina något. Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör eller margarin. Bred ut rabarbern i ett jämnt täcke i formen. Strö över socker och vaniljsocker. Blanda runt. Gör smuldegen: Mät upp vetemjöl, havregryn, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman till en smulig deg. Täck rabarbern med smuldegen. Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 25 minuter. Servera rabarberpajen med kall vaniljsås, vaniljglass eller det du önskar.
Blanda smör, mjöl, socker och havregryn i en bunke tills det blir smulor. Strö på smuldegen så de täcker hallonen, toppa med lite kokosflingor och ringla över sirap
påstod att det var ett gammalt djungelordspråk men hur många rabarberpajer Fantomen lagat till låter vi vara osagt) För en rabarberpaj om året brukar vi ändå få till, oavsett hur sällan vi sötfikar
Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och socker i en skål. Jag googlade efter recept på rabarberpaj, och hittade otippat vad jag sökte på Linda Skugges blogg
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpajmed knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Vispa grädden och servera rabarberpajenmed vispad grädde. Tillsätt smöret och finfördela det till en smulig deg för hand med fingrarna, med en gaffel eller med elvisp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.