1125 gram
smör eller margarinSätt ugnen på 200 grader varmluft. Skala ev. grov rabarber med en potatisskalare. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare. Eller använd fryst strimlad rabarber som fått tina något. Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör eller margarin. Bred ut rabarbern i ett jämnt täcke i formen. Strö över socker och vaniljsocker. Blanda runt. Gör smuldegen: Mät upp vetemjöl, havregryn, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman till en smulig deg. Täck rabarbern med smuldegen. Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 25 minuter. Servera rabarberpajen med kall vaniljsås, vaniljglass eller det du önskar.
Blanda smör, mjöl, socker och havregryn i en bunke tills det blir smulor. Strö på smuldegen så de täcker hallonen, toppa med lite kokosflingor och ringla över sirap
påstod att det var ett gammalt djungelordspråk men hur många rabarberpajer Fantomen lagat till låter vi vara osagt) För en rabarberpaj om året brukar vi ändå få till, oavsett hur sällan vi sötfikar
Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och socker i en skål. Jag googlade efter recept på rabarberpaj, och hittade otippat vad jag sökte på Linda Skugges blogg
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpajmed knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Vispa grädden och servera rabarberpajenmed vispad grädde. Tillsätt smöret och finfördela det till en smulig deg för hand med fingrarna, med en gaffel eller med elvisp
Det lät gott då det var ett täcke över rabarbern med mandelmjöl och smör. Som när jag på Alla hjärtans dag gjorde rabarberpaj i kärleksfulla portionsformar och googlade på recept och hittade ett som "råkade" vara LCHF
6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.