Rabarberpaj med havregryn
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 gram strimlad rabarber, färsk eller fryst
  • 10,75 dl socker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 11,5 dl vetemjöl
  • 12,5 dl havregryn
  • 11 dl socker till smuldegen
  • 1125 gram smör eller margarinSätt ugnen på 200 grader varmluft. Skala ev. grov rabarber med en potatisskalare. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare. Eller använd fryst strimlad rabarber som fått tina något. Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör eller margarin. Bred ut rabarbern i ett jämnt täcke i formen. Strö över socker och vaniljsocker. Blanda runt. Gör smuldegen: Mät upp vetemjöl, havregryn, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman till en smulig deg. Täck rabarbern med smuldegen. Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 25 minuter. Servera rabarberpajen med kall vaniljsås, vaniljglass eller det du önskar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.