11 st
kyld smördeg 1 st uppvispat ägg Fyllning 100 g strimlad rökt skinka 2 dl vispgrädde 2 st ägg 2 dl riven cheddarost 0.5 st gul lök 1 msk olja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Garnering 2 msk färskost 2 msk frysta lingon Ugn: 200°Rulla ut smördegen enligt förpackningens anvisningar. Sporra eller skär ut kvadrater, 8–10 cm stora. Lägg dem i folieformar. Pensla med ägg.
1 Fyllning:
Dela skinkan i tärningar och blanda med grädde, ägg och ost. Skala och finhacka löken.
1 Hetta
upp oljan och fräs löken blank utan att den får färg. Krydda med salt och peppar. Vänd ner i äggsmeten.
1 Fördela
i formarna och grädda strax under ugnens mitt i 15–17 minuter eller tills pajerna fått fin färg och stannat helt. Låt svalna lite.
1 Garnering:
Blanda färskost och lingon. Toppa pajerna med en klick.
Fyll blandningen i champinjonhattarna och garnera med cocktailtomat. Rulla ihop laxen och lägg rullarna kallt, gärna en stund i frysen, då blir de lättare att skära i munsbitar
Garnera med kryddgrönt och granatäppelkärnor. Bred ut skink- och lökfräset och strö över örterna. Pensla plattan med ett uppvispat ägg men spara lite till senare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.