Wok med kyckling, cashews, broccoli och söt sojasås. Take away cashew chicken, men hemmagjord. Här kommer hemligheten hur du får till woken så att den smakar sådär direkt hämtad från thaistället
Ännu en kinesisk maträtt som smakar himmelskt och som är ganska lätt att tillaga. Servera med osaltat Basmatiris så smakar det precis som om man är på en Kinakrog
Chinamat. Hur många gånger längtar man inte efter det ibland. Speciellt lunchbufféer med olika grytor, biff med bambuskott, kyckling i röd curry, fläskfiléspett, jordnötssås, friterade räkor, sötsur sås mm mm
Yakiniku är ett japanskt sätt att tillaga kött och grönsaker. Det här är en förenklad variant som består av tunnt skivat kött som får gotta till sig i en japansk marinad och sedan stekas hastigt i olja några minuter i en stekpanna eller wok
Denna kycklinggryta är enkel att göra, smakrik och väldigt god. Jag valde att servera med lätt stekta nudlar denna gången, men den är minst lika god med ris
Asiatiskt hetta i köket och öländsk hetta utomhus. Underbart väder och strålande sol, men det blir många och korta stunder ute för hundarna när det är såhär varmt, 10-15 minuter i taget sen vill dom in och svalka sig på stengolvet
Skär kycklingen i cm stora bitar och börja stek dem i olja. Skär paprikorna, chilin och purjolöken i lämpliga bitar och häll ner i pannan och stek tillsammans med kycklingen
6 November 2016. Fläsk,. Kinesiskt. Fläsk i sötsur sås, Su buta eller Gulaorou på Kinesiska. Su Buta (litt vinägerfläsk), eller fläsk i sötsursås är en av dessa så kallade "Chu-ka", rätter i Kinesisk stil
Jag la ut på instagram att vi wokat i lördags. Jag hade inte tänkt lägga ut något recept på bloggen eftersom svärmor, svärfar och jag bara höftade när vi tillagade woken