Även fast jag tycker om att prova mat från olika länder har jag varit jättedålig på att prova att äta och laga thailändsk mat men nu tänkte jag prova lite mer
Häromkvällen blev det hemlagad Thaimat igen - åter kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk. Receptet är väldigt likt mitt tidigare , men kokosmjölken är en light-variant och några grönsaker är utbytta Thaigryta med kyckling och röd curry 3-4 port 500 g Kycklingfilé 400 ml Santa Maria Coconut Milk Light 1 gul lök 50 g morötter 50 g Haricot verts 2-3 msk ICA Asia RedCurry Paste Tina kycklingfiléerna, skär dem i tunna skivor Skala löken och strimla den på längden Skär moroten i skivor eller gör som jag och stava den med Alligator Stek kycklingen Stek löken och morötterna, tillsätt haricot verts mot slutet av stekningen Blanda Kyckling och grönsaker i en stor stekpanna/gryta Häll över kokosmjölken och blanda i Curry paste efter smak Låt koka ihop Servera med ris 3-4 port
Idag blev det ännu en dag i asiatiskt tema när vi gjorde en gryta vi döpt till Chicken thairedcurry som bland annat har kokosmjölk, thairedcurry och även jordnötssmör i sig vilket blev en perfekt kombination
Mix in the curry paste, zucchini, bell pepper, carrot and onion. 1 tablespoon Thairedcurry paste. 1 red bell pepper, seeded and sliced into strips. 1 onion, quartered then halved
Via Smartson har jag fått möjlighet att testa Kelda ThaiRedCurry och senare även Arla thai panna. Problemet är bara att jag i vanliga fall lagar denna rätt till maken, men äter det inte själv då jag har oerhört svårt för smaken efter en matincident i Thailand för väldigt många år sedan
Använd en bred spatel alternativt med en bra kökskniv. Hacka limebladen och lägg dem tillsammans med den röda currypastan i grytan, till sist häll i bambu-skotten och kokosmjölken i grytan
Använd en bred spatel alternativt med en bra kökskniv. Hacka limebladen och lägg dem tillsammans med den röda currypastan i grytan, till sist häll i bambu-skotten och kokosmjölken i grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.