Nedan kommer två recept, det ena på potatisstubbar och det andra på en trepepparsås. Såsen förberedde jag tidigare på dagen och värmde precis före serveringen
Fräs den i smör i en såskastrull. Vispa till en slät sås utan klumpar. Tillsätt senap, soja och citronsaft samt smaka av såsen med svartpeppar samt salt
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1/2 dl Basilikablad (hårt packade) 1/2 dl Bladpersilja (hårt packad) 1 st Vitlöksklyfta 1/2 dl Olivolja 1 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar 2 dl Matlagningsyoghurt
Gör citronsåsen enligt receptet på citronsåsen. Blanda gärna ner den i citronsåsen. Likaså om det blev smör kvar i stekpannan kan du blanda ner det i såsen
Kall sås med parmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron och basilika (se här)
Svårt att ta en bra bild på sås. Lätt att äta god sås, dock. Sila ner såsen i en ny kastrull. Låt koka samman, smaka sedan av såsen med salt och nymalen svartpeppar