Tryck till lite lätt i mitten längs med alltihop och lägg i fyllningen. rejät medpersilja. Ta en kniv och lägg den på tvären över vitlöksklyftornaoch tryck till
En fylld, benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persiljaoch soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Platta till sist ut "bollarna" med en stekspade så att de sjunker ihop lite. Finhacka under tiden vitlökenoch den gula löken, samt persiljan som inte behöver vara så finhackad
Jag lagade pasta med champinjoner, vitlökochpersiljaoch serverade kycklingben till den. Fräs vitlökenoch champinjonerna i smör och krydda med salt och pepparn
Vispa tills moset känns fluffigt och krydda med salt, peppar, persiljaochvitlök. Forma bullar i lagom storlek och lägg på en plåt med smör eller bakplåtspapper
Vispa samtliga ingredienser med elvisp tills fluffigt. Det som blir över kan man ju rulla in i smörpapper, lägga in i frysen och använda senare till fisk eller kyckling
Krydda med lite salt och svartpeppar, smaka av. Jag brukar oftast ha VB ost i mina biffar, men testade denna gång Allerums double cheese (prästost och greve) goosch
Gör såhärTa av stammen från champinjonerna och mixa dem tillsammans med de övriga ingredienserna. Fyll champinjonerna med smörblandningen och toppa med ost
Örtsås medvitlök, persiljaoch basilika. Detta beror på att vi, i likhet med de flesta andra, är ganska konservativa med vad som hamnar på julbordet, och vi är nöjda med att fortsätta äta den julmat som vi brukar äta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.