/ Anki och Håkan Sill Dijonnaise. Ja det blir faktiskt ytterligare en inlagd sill här i det Mårtenssonska köket denna veckan, den sista för detta året och samtidigt inläggning nummer 30 i samlingen, häpp
Om du inte har Dijonnaise hemma kan du blanda vanlig dijonsenap med lite majonnäs. 2 msk Dijonnaise2 dl creme fraiche - vanlig eller mjölkfri, sojabaserad2 små vitlöksklyftor - pressadeskal och pressad saft av en lime½ - 1 tsk örtsalt av valfri sort - jag tog favoriten Italiensk sallad från The Spice Tree
Vispa ihop olja, vatten, Dijonnaise, salt och peppar i den bunke som salladen ska serveras ur. 800 - 900 g potatis½ dl rapsolja av jungfrukvalitet½ dl vatten2 msk Dijonnaisevitlökssalt och svartpeppar från kvarn1 dl urkärnade, svarta oliver eller blandade gröna och svarta1 dl soltorkade körsbärstomater1 liten burk marinerade kronärtkockshjärtan i olja80 - 100 g ruccolaKoka potatisen
Blanda ihop yoghurt, Dijonnaise, dill, limesaft och fiskkrydda, och rör ned laxen, löken och äggen. ½ rödlök1 vitlöksklyfta2 hårdkokta, kalla ägg2 dl grekisk eller turkisk yoghurt1 msk Dijonnaise½ knippe dill75 g kallrökt lax - jag var bekväm och tog färdigtärnad s k pastalax1 tsk fiskkrydda, Singökrydda½ msk limesaftsalt, svartpepparGarnering
Supersnabba Fusk-Dijonnaisen. Äkta Dijonnaise kör vi en annan dag helt enkelt. Välj mellan en ramlöksmajjo som tar lite längre tid eller en fusk-Dijonnaise som tar 30 sekunder att röra ihop
2 dl turkisk eller grekisk yoghurt - Sour Cream av soja kan också användas1 - 2 vitlöksklyftorca 80 g solrosskott - förpackningen är på 100 g, men jag hade tagit lite av den tidigare2 msk Dijonnaise½ tsk havssalt(1 tsk grönt pulver)Lägg ½ dl av yoghurten i en skål tillsammans med vitlöksklyftor, grovklippta solrosskott, Dijonnaise och salt
Dijonnaise att bre på som bas på snittarna. Bred dijonnaise på varje snitt lägg på ett litet salladsblad sen kött, sedan en klick av pepparots-ägguleröra och toppa med en kapris och om du vill ett litet blad av bladpersilja
Vispa ihop ägg, grädde/mjölk och Dijonnaise, och häll äggsmeten över pajen. 3 dl Jyttemjöl100 g LF smör eller mjölkfritt margarin½ dl LF yoghurt eller sojayoghurt2 msk iskallt vatten500 g frysta broccolibuketter - färsk går naturligtvis jättebra, men det hade jag inte hemma4 grillkorvar av bra kvalitet och med hög köttmängd - alternativt vegetarisk korv ½ - 1 dl soltorkade körsbärstomater5 ägg3 dl matgrädde eller någon alternativ grädde1 dl LF mjölk eller alternativ mjölk2 msk Dijonnaise1 msk California Fancy Blend från The Spice Tree (paprika, tomat, vitlök, purjolök, persilja, salt, socker, dragon, peppar)ca 75 g nyriven parmesanost - uteslut om du inte tål mjölkprodukter Kör ihop pajdegen i matberedare, tryck ut den i en smord, låg pajform, och ställ in i kylskåpet att stadga till sig ca en halvtimme
Blanda ihop smetana och Dijonnaise, och vänd runt i kålblandningen så allt blir väl blandat. ½ dl Dijonnaise - eller blanda Dijonsenap och majonnäs om du inte har färdig Dijonnaise hemmavitlökssalt och svartpeppar från kvarn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.