1 svartvinbärsgeléOm
inte köttet är nätat, bind upp köttet med bindgarn för en jämn form. Bryn köttet runt om i en gjutjärnsgryta med smör. Salta och strö över svartpeppar.
1 Skala
och dela löken i klyftor och morötter i bitar. Tillsätt lök, morötter, ansjovis, sirap, kalvfond, ättiksprit, kryddpepparkorn och lagerblad.
1 Tillsätt
vatten och bräsera köttet under lock drygt en timme tills innertemperaturen är 70 grader. Ta upp köttet och låt det vila insvept i smörpapper.
1 Sila
skyn. Blanda med kalvfond och koka upp. Tillsätt grädde och gelé. Vispa vetemjölet med lite vatten och häll ner redningen under omrörning. Låt såsen koka i 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
1 Ta
bort nätet på steken. Skär köttet i tunna skivor tvärs över muskelfibrerna. Servera med såsen, pressgurka, kokt potatis, morötter och sockerärtor och vinbärsgelé.
1 Pressgurka:
Skiva gurkan tunt. Blanda ättiksprit, socker, salt och vatten i en glasburk med lock. Skaka om. Blanda ner gurka och persiljan. Ställ kallt minst 6 timmar.
Smaka av med salt och peppar. 1nymald vitpepparKoka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé. 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra)
Smaka av med salt och peppar. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 81 1 ⁄2 gul lök. Så här gör du 20 minuter Hacka lök och fräs lätt i smör i en kastrull
Lägg fisken med skinnsidan nedåt i en smord, ugnssäker form. I övrigt enligt receptet. Garnera den färdiga rätten med fräscha dillkvistar och citron i skivor eller klyftor
Smaka av med salt och peppar. 1nymald vitpepparSå här gör du Koka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 850
Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Jag gjorde slottsstek för ett tag sen och jag kommer definitivt att göra det igen. Ett saftigt och gott kött medgräddsås och ättiksgurka, en perfekt helgmiddag
Till efterrätt hade vi tarte tatin med vaniljglass. Gräddsåsen blir extra god eftersom skyn som köttet legat i silas och hälls i och ger otroligt mycket smak
Häromdagen åt vi den här goda slottssteken till middag och till den blev det kokt potatis, syltlök, lingonsylt och gräddsås och det blev väldigt gott ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.