Skölj och ansa blomkålshuvudet och dela det i buketter. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg ner buketterna och låt dem sjuda tills de är riktigt mjuka, 5–8 minuter
Muckalica är en köttgryta från Serbien. En riktig Muckalica är egentligen gjord på grillat kött, det vill säga ofta rester som blandar ihop med mycket lök och paprika
Värm ugnen till 175°C. Skala och krossa vitlök. Skala citronen och dela i mindre bitar. Blanda ihop vitlök, citron, salt och peppar i oljan och gnid in i kycklingen
Ingredienser Portioner. 4 600 g alaska pollock 900 g potatis 250 g broccoli 2 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 msk curry 1 msk maizena majsstärkelse salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Jag har saknat det på mina senaste arbetsplatser. Detta recept kommer nog från en gammal kollega från en arbetsplats där det en dag i veckan bjöds på fika av en kollega
Då har startskottet för årets upplaga av påskhelg skjutits av och långfredagen är här, den dagen som förr ansågs vara årets absolut tråkigaste och längsta dag