Förra veckan blev det storbak här hemma, vi fyllde upp både magarna och frysen med smarriga piroger. Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik ihop till halvmånar
Vi bakade pirogeroch alla tyckte det var både roligt och super gott. Det ända jag fick göra, var att fixa färsen, ( med deras hjälp) kavla ut, pensla och hålla koll på tiden i ugnen
Vispa ihop ost, ägg och mjölk. Lägg lök i pajskalet och häll på äggstanning. Plasta in och låt vila i kyl minst 15 minuter. Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform cirka 24 cm, nagga och ställ i kylen minst en timme
Härligt med sol också efter några dagar med regn och minusgrader på nätterna. För första gången denna vecka blev lunchpromenaden åter en skön upplevelse med solbrillorna på
Pappardellepasta medkyckling, kantareller och bacon. Sitter här med datorn i knät och har precis packat en liten väska inför ett trevligt event imorgon
Blanda mjöl och bakpulver och nyp ihop med smöret. Toppa rikligt med riven ost. Idag ställdes grillen åt sidan, regn-sol-regn-sol om vartannat… Valet blev istället denna goda och enkla tacopaj, där pajdegen inte behöver förgräddas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.