Ingredienser Portioner: 4 600 g alaska pollock 900 g potatis 250 g broccoli 2 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 msk curry 1 msk maizena majsstärkelse salt och peppar Lägg till i inköpslistan
4 900 g potatis 250 g broccoliFiskgryta 1 morot 1/2 purjolök 1/2 apelsin 2 1/2 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) 1 msk maizena majsstärkelse 1/2 msk curry salt och peppar 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skiva skalad ingefära grovt och låt den svettas med i stekpannan. Svetta den gröna currypastan i en het panna och tillsätt sedan den strimlade gula löken
Servera fiskgrytan tillsammans med kokt potatis och exempelvis lätt förvällda bönor. En krämig fiskgryta som får smak av apelsin ochcurryoch som man helt enkelt bara vill ha mer av
Servera fiskgrytanmed kokt ris till. När bubblorna slutat bubbla - lägg i purjolök, äpple ochcurryoch låt det hela fräsa ett par minuter utan att det tar färg
Låt sedan broccolibuketterna, ingefära ochcurrypastan fräsa med en kortis. Lägg i fisken och låt den sjuda lätt i några minuter bara och servera med ris eller nudlar
GUL FISKGRYTAMED LAX, TORSK OCH RÄKOR. En jättegod och smakrik fiskgryta fick bli helgens middag. Grytan blir matig och mättande med lax, torsk och räkor och passar perfekt att bjuda vännerna på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.