Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs köttfärsen, flytta över det till en kastrull. 500 gram nötfärs · 2 morötter · 4 potatisar · 1 finhackad gul lök · 1 finhackad röd chili · 2 vitlöks klyftor · 1 burk med krossade tomater · 1 burk blandade bönor (eller välj din favorit) · 1 l vatten · 2 msk chilisås · 3 msk med oxfond · 1-2 msk med kinesisk soya · 1 burk med majs · 1 tsk sambal oelek · 1 påse tacokrydda · salt & peppar. Servera med en klick creme fraîche och tortillachips 500 gram nötfärs. 1 burk med. 3 msk med. 1-2 msk med. 1 burk med majs
Smaksätt med ingefära, salt och peppar. Garnera med timjan eller persilja. Servera med senap och bröd. Skala och skiva morötterna och låt dem koka med i soppan de sista 15 minuterna
Smaka av med salt och peppar. Servera med knäckebröd och ost. 500-600 g falukorv1 gul lök8-10 coctailtomater2 morötter1 röd paprika2 vitlöksklyftor (hoppa över om man vill)1 stånd broccoli1 l vatten2 köttbuljongtärningar1 b krossade tomater2-3 msk ketchup1 tsk sambal oelek1 msk torkad timjan1 msk torkad oregano2 dl gräddesalt, svartpepparDela falukorven i mindre bitar och stek i lite smör
Fiskgryta var alltså tanken att det skulle bli i samarbete med resterna, men när det var färdigkockat visade det sig att grytan förvandlats till en soppa
Finhacka timjankvistar, ta inte med den grova delen. Smaka av med salt och peppar. Pensla brödskivorna med olivoljan och grilla dem i en het grillpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.