500 g lammfärs eller kalvfärs. 500 g lammfärs eller kalvfärs 1 gul lök 1 klyfta vitlök 1 kruka bladpersilja 1,5 msk ras el hanout kryddblandning (eller köftekrydda eller kebabkrydda) 4 potatisar 4 tomater 400 g konserverade körsbärsomater salt och peppar
4 900 g mjölig potatis 1/2 dl ströbröd 1 dl mjölk 500 g nötfärs 2 ägg 2 msk fransk senap salt och peppar Tzatziki 1 grönt äpple 1 msk riven pepparrot 2 dl matyoghurt (10 %) salt och peppar 125 g medelhavsmix (salladsblandning) Lägg till i inköpslistan
4 900 g fast potatis Gurka 2 msk strösocker 1 msk ättiksprit (12 %) 1 msk vatten 1/2 tsk salt 1/2 gurka 1/2 kruka persilja Biffar 1 dl mjölk 1/2 dl ströbröd 1 ägg ca 480 g kalvfärs 1 msk senap, gärna dijonsenap 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Sås 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond 2 tsk soja salt och peppar 1/2 msk majsstärkelse Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Bryn köttfärsen och ställ åt sidan. Häll på vatten, buljongtärning, spiskummin, paprikapulver, soja, pressad vitlök, tomatpuré och krossade tomater och lägg sedan i köttfärsen
Blanda färsen med ägg, senap, salt, svartpeppar och torkad basilika i en bunke. 500 g Köttfärs - Nöt. 35 g Färsk bladspenat. 5 st krukor Persilja - färsk
Tillsätt kalvfond, ägg, lök, salt, peppar och färs. Rör om och arbeta färsen till en smidig smet. Lägg färsen på ett smörpapper och forma den till en limpa