Vi får se hur ofta jag hinner/orkar med att uppdatera bloggen denna vecka. Nu har nationella proven dragit igång nämligen så fokus kommer att ligga på rättning och bedömning av dessa
På påskafton kommer jag bjuda på påskbuffé här hemma, och för att slippa stressa in i det sist förberedde jag med att steka köttbullar redan nu i helgen
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Köttbullar. Servera dina nystekta köttbullar med tabbouleh och myntayoghurt. Blanda om ordentligt och rulla ca 24 st köttbullar. Hetta upp en stekpanna med olja och stek köttbullarna på medelhög värme runt om ca 5-7 min
Köttbullar. Rulla köttbullar och stek i lite för mycket smör. Köttbullar400 g nötfärs 1 ägg 0,5 dl mjölk 0,5 dl ströbröd 1 klyfta vitlök, pressad 1 msk malen koriander 1 msk malen fänkål 1 tsk malen chilipulver 2 krm malen kryddnejlika några riv muskotnöt salt och svartpeppar smör, till stekning
Köttbullar. Rulla köttbullar. Lägg i köttbullarna och grädde och puttra c 10 min till. Gör alltid köttbullar så det räcker till 2 måltider när ni ändå är igång
Kryddigaköttbullar à la Thailand. I går var det kryddiga smaker från Indien. Tidigare har jag dragit mig för att steka köttbullar, särskilt på vardagar
Rulla köttbullar av färsen och stek tills de blir genomstekta. Lägg i de krossade tomaterna med köttbullarna, blanda i tomatpurén, soya och resten utav sambal oelek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.