Köttfärssås – bästa receptet
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 11 gul lök
  • 11 morot
  • 11 selleristjälk
  • 12 vitlöksklyftor
  • 10,5 dl olivolja
  • 13 msk tomatpuré
  • 11 dl rött vin eller vatten
  • 11 lagerblad
  • 11 tsk salt (eller mer efter smak) nymalen peppar
  • 1400 g krossade tomater
  • 11 tsk torkad oregano
  • 10,5 tsk torkad timjanSå här gör du 40 minuter Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan. Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka. Låt fräsa med de andra grönsakerna i någon minut. Tillsätt köttfärs, lite i taget så att det bryns och inte kokar. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut. Tillsätt vin eller vatten och låt få ett snabbt uppkok. I med tomatkross, oregano, timjan, lagerblad i pannan. Salta och peppra. Låt puttra under lock i minst 20 minuter, gärna mer om du har tid. Servera med spagetti eller en grön sallad. Spara recept 3 kom. Skriv ut Dela E-post Pinna 2831

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.