Grytor Kött/räkor

Grytor Kött/räkor

  • 34 Recept
Kryddburkens godaste biffar med stekt lök och gräddsås

Kryddburkens godaste biffar med stekt lök och gräddsås

När det vankas biffar eller köttbullar här hemma gör jag det enkelt för mig. Steker dom i ugnen och resultatet blir alltid kanongott och jag slipper stekos i köket och fettstänk överallt som är bland det värsta jag vet
populärt recept

populärt recept

helt rätt i höstrusket. Dessa heta räkor är ett av de mest sökta recepten här på bloggen. Förstår dess popularitet då det verkligen är en supergod rätt som är enkel att fixa ihop
Entrecôte med örtsås

Entrecôte med örtsås

Ingredienser Portioner. 1 1 skiva entrecôte (à ca 200 g) 1 bakpotatis 1 msk smör 1 krm salt 1 krm peppar Vitlökssmör 1/2 vitlöksklyfta 1 msk smör Sås 1/2 schalottenlök 1/2 vitlöksklyfta 1/2 msk smör 1 dl vitt vin 1/2 tsk torkad dragon 2 krm maizena majsstärkelse 2 msk vispgrädde 1 msk hackad persilja salt Lägg till i inköpslistan
Festlig gryta

Festlig gryta

ca 400-500 g benfritt fläskkött t. ex. fläskfilé, grytbitar av fläskkött, benfri karré, fläskbog. 1smör att steka i
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Ingredienser Portioner. 4 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben) 200 g morötter 2 gula lökar 1 msk smör 1 msk olja 2 msk konc kalvfond 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 msk vetemjöl 1 liter vatten ca 2 tsk salt vitpeppar Till servering kokt potatis inlagda rödbetor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Flankstek med gräddig sås

Flankstek med gräddig sås

En mumsig köttbit, perfekt stekt, med en krämig sås, avocado och hallondressingen från igår. Yum. Såsreceptet har jag hittat på bloggrecepten
Räkor i het sås

Räkor i het sås

Skala löken och dela och skiva den. Fräs i smör tillsammans med curry. Dela, kärna ur och strimla paprikorna
Het räkgryta.

Het räkgryta.

1 kg räkor med skal1 finhackad röd paprika1 finhackad gul lök½ skivad purjolök1 - 2 tsk curry smör till stekning 1 - 2 vitlöksklyfta4 msk tomatpuré½ - 1 burk krossade tomater 8 tsk konc skaldjursfond salt och peppar
Portergryta

Portergryta

Så här gör du Putsa och skär köttet i kuber, cirka 3 × 3 × 3 centimeter
Biff med mustig svampsås

Biff med mustig svampsås

4 skivor á ca 150 g ryggbiff salt grovmalen svartpeppar 1 st gul lök eller  1 st röd lök 1 st morot ca 200 g champinjoner 2 msk kalvfond eller mörk oxfond 1 dl vatten 3 dl grädde 1 msk tomatpuré ev
Pepparrotskött med rotfrukter

Pepparrotskött med rotfrukter

Skala lök, morot, palsternacka och rotselleri och skär i mindre bitar. Lägg köttet i en kastrull och slå på kallt vatten
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Pepparrotskött av högrev

Pepparrotskött av högrev

Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Kalops av högrev

Kalops av högrev

Koka upp vatten, salt, skalade och skivade morötter, lagerblad och kryddpeppar i en gryta eller tryckkokare