Pastasallad. Koka pastan tills den är "al dente". Blanda pastan med pesto. 800 gr valfri pasta. 1/2 pkt örtkryddor provencale, (finns i frysdisken). Italienska piroger ca 12 st. italiensk buffe 1 kg kycklingfile. 1/2 pkt örtkryddor provencale, (finns i frysdisken)
Vi åt ratatouillen till glutenfri tagliatelle och hyvlade en härlig italiensk pecorino över. Du piffar med olika örtkryddor eller kryddblandningar som du gillar
Moules roses tagliatelle på franska eller cozze linguini på italienska – gott blev det i alla fall. Musslorna går även utmärkt att servera utan pasta som en fräsch förrätt
Idag fick det bli italienskt tema på middagen. Till detta rödvinssås och hemlagad pasta. Servera extra pesto att blanda ner i pastan och lite riven parmesan att strö över
Månadens tema är pizza, pasta eller matpaj. ½ sats glutenfri pizzadeg½ ask ärtskott, ca 50 g1½ dl riven mozarella1 tsk italiensk salladskrydda1 msk olivolja1 liten burk soltorkade körsbärstomater, 140 g400 g oskalade räkor100 g musslor utan skalmozarella att strö över, ca 1 dl + ev lite mer av någon örtkrydda. 1 tsk italiensk salladskrydda
Det blev en väldigt god mustig pasta i riktig italiensk anda. Det här är en pastarätt där jag som så ofta kom på receptet genom att jag bara hade några ingredienser hemma
Pressa i citronsaften och ha i basilika, italiensk örtkrydda, svart -och vitpeppar samt salt. Vi serverade med pasta men man kan självklart välja annat, tror att bulgur hade passat utmärkt också
Koka pastan enligt anvisning på förpackingen. Blanda samman dressinegn och häll över den heta pastan. Blanda pastan med sallad, avrunna kidneybönor, lätt förvällda haricat verts och fint hackad purjolök
Låt såsen puttra medan du kokar din pasta enligt anvisningar på förpackningen minus någon minut för att få det rätta al dente-stuket på äktitalienskt vis