Den här gången blev det en matig, lite grövre, glutenfri variant, som är lätt att ha att göra med, och som passar jättebra dels att äta som de är, dels att fylla med något smaskigt och kanske gratinera i ugnen
I det här pajskalet har jag använt den härliga glutenfriaoch Kravmärkta mjölmixen från Chrisbel´s, men du kan naturligtvis välja ditt eget favoritpajskal om du föredrar det
Toppa pizzanmed färska räkor, stenbitsrom, aioli, ärtskott och färsk dill. Jag har tidigare använt mig av samma grund på pizza men då toppat med potatis och vedrökt karré bland annat
Ta ut pizzanoch fördela skinka, soltorkade tomater, pinjenötter, ruccola och basilika över pizzan. Sätt in de långpannor eller plåtar som du ska baka pizzan på så att de är varma när du lägger på pizzadegen
Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia och spenat som fyllning. Jag fortsätter göra mina glutenfria pajdegar med bas av bönor eller kikärtor
En betydligt nyttigare våffelvariant med spenat som jag toppade med handskalade räkor, avokado, citron, dill och en läcker röra med kallrökt lax och färskriven pepparrot
Jag hade dessutom räkor över efter midsommarfirandet, och tillsammans med bladspenat från frysen och en god kryddblandning från Krusmyntagården blev det en riktig festrätt mitt på blanka vardan
Glutenfripizzamed ägg. Som vanligt gör jag min pizzabotten på en glutenfri bakmix från Urtekram. Bakmixen finns att köpa här –>Glutenfri bakmix från Urtekram
Vad gör man då suget sätter in eller övriga medlemmar i familjen smaskar i sig pizza. Heinz har kommit med en nyhet igen, ketchup gjord på höstens första skörd, ketchup som är lite mildare och rödare i färgen
Pizzan är förstås glutenfri, och degen är i mitt tycke riktigt bra och lätthanterlig. Jag tänkte att jag skulle hjälpa dem lite på traven genom att äta pizzaoch skicka lite telepatisk coaching
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.