För ett tag sedan gjorde jag iordning en italiensk variant av maträtt medfalukorv. Snitta falukorven i skivor, men inte längst ned så att det blir skivor
Första gången jag tillagar falukorv i ugn tillsammans med grädde vilket är en gåta nu när det känns ganska självklart (säkert hopplöst "efter" men ändå)
Toppa falukorvenmed riven ost. Gör potatismos eller servera med annat tillbehör som råris, rostade rotfrukter, kokt potatis, pasta, quionoa eller couscous
4 port Falukorv i ugn à la Per Morberg 500g falukorv 2msk fransk senap 2msk ketchup 1st gul lök 2st tomater 150g lagrad ost, typ grevé Tillbehör Potatismos Kokta grönsaker Värm ugnen till 225 * Skär korven i skivor, men inte rakt igenom, och lägg den i. - Läs hela inlägget här 4 port Falukorv. 500g falukorv. 2st tomater
vitlök & parmesan (eller smaksätt neutral själv). Kanske låter brutalt att snitta falukorven men det är så den får extra fin färg och lite knaprig yta i ugnen så gå loss med kniven
Pensla med soja och olivolja och dra något varv med salt & pepparkaret. Finhacka mozzarella och soltorkade tomater och blanda med pesto och soltorkade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.