Förrätter/plock mat

Förrätter/plock mat

  • 16 Recept
Champinjoner fyllda med permasan

Champinjoner fyllda med permasan

Champinjoner fyllda med permasan. >>. –. meze. Dessa är superenkla att göra och bra att ha som tillbehör till nyårsbordet
Panerad fetaost med tzatziki

Panerad fetaost med tzatziki

Skär osten i bitar. Vänd osten först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Stek osten i en stekpanna med olja tills den fått fin färg
Pilgrimsmussla i sitt egna skal

Pilgrimsmussla i sitt egna skal

4 personer. 4 färska pilgrimsmusslor i sitt skal. 4 msk smör4 tsk japansk soja4 tsk pressad limejuice2 tsk finhackad ingefärafinrivet citronskal till garnering1
Fyra sorters snittar

Fyra sorters snittar

Hejsan. Häromdagen fick jag önskemål att dela med mig av lite recept på snittar inför student- och examensfester
Spenatpuffar till sommarbuffén

Spenatpuffar till sommarbuffén

Smårätter som passar fint på ett buffébord till sommaren och avnjuts med ett glas mingelbubbel. Färdigköpt smördeg
Pizzabullar

Pizzabullar

Dom är goda som fredagsmysmat, plockmat, utflykter, mellis, man kan äta dom varma som kalla, ja ni förstår
Svensk tapas, citronchiliräkor på rostat bröd

Svensk tapas, citronchiliräkor på rostat bröd

400g oskalade räkor1/2 dl chilisås (en mild variant) 2 msk hackad dill 1 klyfta vitlök (finriven)1 msk tomatpuré 1/2 citron (saften) Svartpeppar Till servering. 1 msk tomatpuré
Parmesankorgar med pestoräkor

Parmesankorgar med pestoräkor

Sätt Värm ugnen till 225 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Riv parmesan och lägg små högar (en nypa md fem fingrar) på pappret