Grillad entrecote på baguette med avokado, citrondressing, majonnäs. Den här soppan går utmärkt att servera med räkor istället för pilgrimsmusslor för folk som har svårt för musslorna eller helt utan skaldjur för vegetarianer
Creme NinonmedPilgrimsmussla. Men just Creme Ninon är en soppa som görs på en tjock bas av ärtpuré och som precis innan servering får sig en skvätt champagne, vilket gör den extra lyxig och romantisk – man kan även tillsätta vispgrädde i slutet om man skippar pilgrimsmusslan
I med de frysta ärtorna och värm upp soppan så att den nästan kokar. Men visst är det CrèmeNinon, den elegantaste av förrättssoppor – man häller skumpa rakt ner i sopptallriken
Härom dagen kunde de flesta av våra medlemmar hämta ut den femte lådan i ordningen. Det följde även med en pamflett som dels berättar om ölen och dess bryggerier men även med inte mindre än fem recept som jag komponerat
Resten av champagnen dricks med fördel upp till soppan som förrättsbubbel. lite crème fraiche. Här har vi en prima förrätt till nyårsmiddagen - den gamla klassikern Créme Ninon
Jag förknippar fest och champagne - eller mousserande vin - med varandra. Vad är då festligare än en soppa till förrätt som faktiskt serveras med just det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.