Vegetarisk

Vegetarisk

Vegetarisk ärtsoppa

Vegetarisk ärtsoppa

gula ärter, torkade. 1vatten. 1gula lökar. 1morötter. 1rotselleri, skalad. 1timjan. 1mejram. 1salt. 1lagerblad. 1kryddnejlikor
Grillad quornfilé med stekt potatis

Grillad quornfilé med stekt potatis

Nu såhär i grilltider tänkte vi att. vad är lämpligare än att dela med oss av ett grillrecept. Vi provade att lägga quornfiléer i en av våra gamla favoritmarinader, och resultatet blev strålande

Grillade grönsaksspett med quorn

1.  Förväll lökarna i lite vatten några minuter. Kasta bort vattnet och skala lökarna. 2.  Tina quornfiléerna och skär dem i stora bitar
Teriyakimarinerade quornfiléer

Teriyakimarinerade quornfiléer

Vegetarisk Pad Thai – jättegott och enkelt. När sommaren kommer så är det framförallt två saker jag längtar efter
Glöden

Glöden

Ni vet när man på söndag kväll tänker "Nämen, en helg på det här hade suttit fint". Just den känslan hade jag när jag låg och försökte somna, med värkande ben (pga stått och gått en hel helg) och värkande smilband (pga glad av Global Picnic)
Inbakad tacopizza med svamp

Inbakad tacopizza med svamp

Sätt ugnen på 250°. Skala och hacka lök, skiva svamp och fräs i smör. Gör pizzadegen enligt anvisningarna på förpackningen
Citrondressade morötter

Citrondressade morötter

1 kg morötter. 10,5 dl olivolja. 10,25 dl vinäger. 11 kruka persilja, finhackad. 11 vitlöksklyfta. 12 msk citronjuice, färskpressad
Quornfiléer i krämig sambalsås

Quornfiléer i krämig sambalsås

Eftersom vi inte äter quorn speciellt ofta känns det alltid lite extra lyxigt när vi väl gör det. Förr brukade jag laga den här smarriga, lättlagade maträtten med kycklingfiléer, men nu när vi inte äter kött längre får det bli quornfiléer istället
Italiensk paj

Italiensk paj

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner PAJDEG 1,5 dl grahamsmjöl 1,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico 1 dl vatten , kallt FYLLNING 150 gram Zeta Fetaost 1 dl Zeta Soltorkade tomater Classico , hackade 2 dl , riven 1 klyfta(or) vitlök 3 st ägg 70 gram färsk bladspenat , strimlad 2 dl Zeta Ricotta 1,5 dl vatten 1 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) svartpeppar , nymalen TOPPING 2 st plommontomater 1 paket Zeta Mozzarella , (125g) italiensk 1 kruka(or) färsk basilika , 10 blad Köp receptet
Vegetariska pannbiffar

Vegetariska pannbiffar

Jag har hittat så många bra recept på vegetariska biffar så mitt nästa projekt är att göra ett helt gäng och frysa in så jag kan plocka fram när det är tid för matlådor igen
Vegetarisk pannbiff med lök

Vegetarisk pannbiff med lök

Gräddstuvade vegetariska köttbullar med hasselbackspotatis, pressgurka och rårörda lingon. Vegetarisk gräddstuvad köttfärssås

Vegetariska färsbullar

1. Skala, skiva och koka potatisskivorna i lättsaltat vatten. Riv eller finhacka löken. Mosa potatisen och blanda i lök, ägg, quorn, senap, salt och peppar