1 färsk
timjan eller mejram1. Lägg ärterna i blöt minst 12 timmar i kallt vatten. Byt gärna blötläggningsvatten någon gång under tiden.2. Häll av vattnet och koka upp ärterna med 2 liter vatten. Skumma under några minuter.3. Skala och hacka löken. Lägg ner i grytan. Koka upp igen och skumma. Skala morötterna och grovriv dem och sellerin. Tillsätt rotsakerna, timjan, mejram, salt, lagerblad, kryddnejlikor och ingefära.4. Låt sjuda under lock ca 1 ½ timme eller tills ärterna är mjuka. Späd med mer vatten om den är för tjock. Ta bort lösa ärtskal och lagerblad. Smaka av med peppar och eventuellt mer salt och kryddor.
Igår var det härlig sommarväder här i Vadstena, så när maken kom hem packade vi kvällsmackorna och promenerade ner till vår odlingslott för att käka dem där nere vid sjön
Igår och i förrgår kom det äntligen lite regn här där vi bor. Det var faktiskt riktigt skönt. Temperaturen sjönk också några grader, vilket gav en välbehövlig paus från den värmebölja som vi har haft de senaste veckorna
Det här var en sån där rätt som jag bara slängde ihop utifrån sådant jag hade i kylskåpet. Det blev en soppa på sötpotatis med lite thai-inspirerade smaker
Ingen av oss har dock någonsin gillat de små feta fläskbitarna, som oftast brukar simma runt i en ärtsoppa, så jag har alltid lagat denna vegetarisk variant (även på den tiden då vi åt kött)
1. Koka upp ärtor, vatten och salt. Ta bort skummet som bildas på ytan. 2. Skala och hacka löken. Skala ingefäran och lägg löken och ingefärsbiten i soppan
Meat-free Monday igen och vegetariskt blir ju mer och mer populärt överallt. Det vill jag visa med denna superenkla – och så goda – vegetariska vardagsrätt som tar ca 15 minuter från start tills det är klart
Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga. Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.