Vegetarisk ärtsoppa
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • gula ärter, torkade
  • 1 vatten
  • 1 gula lökar
  • 1 morötter
  • 1 rotselleri, skalad
  • 1 timjan
  • 1 mejram
  • 1 salt
  • 1 lagerblad
  • 1 kryddnejlikor
  • 1 bit färsk ingefära, skalad
  • 1 färsk timjan eller mejram1. Lägg ärterna i blöt minst 12 timmar i kallt vatten. Byt gärna blötläggningsvatten någon gång under tiden.2. Häll av vattnet och koka upp ärterna med 2 liter vatten. Skumma under några minuter.3. Skala och hacka löken. Lägg ner i grytan. Koka upp igen och skumma. Skala morötterna och grovriv dem och sellerin. Tillsätt rotsakerna, timjan, mejram, salt, lagerblad, kryddnejlikor och ingefära.4. Låt sjuda under lock ca 1 ½ timme eller tills ärterna är mjuka. Späd med mer vatten om den är för tjock. Ta bort lösa ärtskal och lagerblad. Smaka av med peppar och eventuellt mer salt och kryddor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.