syjo71

syjo71

  • 24 Recept
Mandelrutor med choklad

Mandelrutor med choklad

Sätt ugnen på 175°C. Rör ihop det rumstempererade margarinet med strösocker, Tillsätt äggen - ett i taget
Ungsbakad torsk med röd curry

Ungsbakad torsk med röd curry

Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda samman röd currypasta med 2 msk margarin i en skål. Smaksätt med salt och peppar
Krämig stroganoff av fläskkarré och svamp

Krämig stroganoff av fläskkarré och svamp

Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen. Häll Milda flytande margarin i en djup stekpanna (och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget)
Hallongrottor

Hallongrottor

Sätt ugnen på 200°C. Rör rumsvarmt matfett och socker poröst. Blanda ner vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver
Bondkakor

Bondkakor

Blanda margarin, sirap och socker. Hacka mandeln och tillsätt den. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner i smeten
Pinocchiotårta

Pinocchiotårta

Den här tårtan är väldigt bra att ta till vid större kalas, den brukar också bli mycket uppskattad av så väl stora som små
Mildas godaste kanelbullar

Mildas godaste kanelbullar

Värm mjölken till fingervarmt, 37°C. Smula ner jästen i en degbunke som rymmer ca 3 liter. Häll över lite av den ljumma degvätskan och rör tills jästen löst sig helt
Korv stroganoff med mild tacosmak

Korv stroganoff med mild tacosmak

Stek lök och korv i margarin tills korven fått lite färg. Slå på Milda mat och koka upp. Smaksätt med tomatpuré och smulad buljongtärning
Pepparkaksrulle med lingonvisp

Pepparkaksrulle med lingonvisp

Sätt ugnen på 250°C. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat och rör ner det försiktigt tillsammans med filmjölken
Köttfärsgryta

Köttfärsgryta

Skala potaitsen och skär dem i 1 cm stora tärningar. Lägg dem i kallt vatten så att de inte mörknar. Skala och hacka lök, riv morötterna grovt på ett rivjärn
Saftig köttfärslimpa

Saftig köttfärslimpa

Värm ugnen till 200°C. Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk. Låt det svälla i minst 10 minuter. 
. Blanda under tiden ihop ost, senap och oregano till fyllningen
Skrädkakor

Skrädkakor

Värm mjölken till fingervarmt, 37°C. Smula ner jästen i en 3-liters degbunke. Häll över lite degvätska och rör tills jästen löst sig helt
Rågknäckebröd

Rågknäckebröd

Värm mjölk och matfett till 37°C. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut det med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, hjorthornssalt, stött kummin, rågmjöl och det mesta av vetemjölet
Skogshuggargryta

Skogshuggargryta

Skala och hacka löken grovt. Bryn färs och lök i matfettet i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Dela champinjonerna i fjärdedelar och bryn dem i matfett
Bärflarn

Bärflarn

Värm upp ugnen till 200°C. Blanda mandelmassan, ägget och äggvitan till en jämn smet. Tillsätt sockret och vetemjölet och blanda ordentligt
Nötgifflar

Nötgifflar

Ingredienserna bör bara rumsvarma, då kommer jäsningen igång fortare. Rör ut jästen i mjölken. Finfördela margarinet i mjölet, tillsätt mjölkblandningen, ägg och socker
Saffransbröd

Saffransbröd

Smula sönder jästen i degbunken. Smält margarinet och tillsätt mjölken och låt degvätskan bli 37 grader C
Marängspöken med chokladdipp

Marängspöken med chokladdipp

Maränger. Vispa äggvitorna med elvisp i en rostfri bunke tillsammans med hälften av strösockret. Tillsätt resten av strösockret när äggvitan börjar bli fluffig och vispa på hög hastighet till ett fast skum
Knäckebröd

Knäckebröd

Smula sönder jästen i degbunken. Värm vattnet så att det blir fingervarmt, 37°C. Häll vattnet över jästen och rör om så att den löser sig
Mangoglass

Mangoglass

Vispa Milda vaniljvisp fluffigt. Blanda med mangopurén. Frys in i portionsformar. Servera med uppskurna mangobitar och gärna lite färska bär
Knäck

Knäck

Blanda grädde, sirap, socker och matfett i en kastrull. Koka blandningen utan lock tills temperaturen är 125° eller tills ett prov nedhällt i kallt vatten blir segt och kan formas till en kula (kulprovet)
Sockerkaksblommor

Sockerkaksblommor

Sockerkaka. Klä en ugnsform (cirka 25 X 35 cm) med bakplåtspapper. Smält margarinet i en liten kastrull på spisen