Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen. Häll Milda flytande margarin i en djup stekpanna (och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget)
Värm mjölken till fingervarmt, 37°C. Smula ner jästen i en degbunke som rymmer ca 3 liter. Häll över lite av den ljumma degvätskan och rör tills jästen löst sig helt
Skala potaitsen och skär dem i 1 cm stora tärningar. Lägg dem i kallt vatten så att de inte mörknar. Skala och hacka lök, riv morötterna grovt på ett rivjärn
Värm ugnen till 200°C. Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk. Låt det svälla i minst 10 minuter. . Blanda under tiden ihop ost, senap och oregano till fyllningen
Värm mjölk och matfett till 37°C. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut det med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, hjorthornssalt, stött kummin, rågmjöl och det mesta av vetemjölet
Skala och hacka löken grovt. Bryn färs och lök i matfettet i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Dela champinjonerna i fjärdedelar och bryn dem i matfett
Ingredienserna bör bara rumsvarma, då kommer jäsningen igång fortare. Rör ut jästen i mjölken. Finfördela margarinet i mjölet, tillsätt mjölkblandningen, ägg och socker
Maränger. Vispa äggvitorna med elvisp i en rostfri bunke tillsammans med hälften av strösockret. Tillsätt resten av strösockret när äggvitan börjar bli fluffig och vispa på hög hastighet till ett fast skum
Blanda grädde, sirap, socker och matfett i en kastrull. Koka blandningen utan lock tills temperaturen är 125° eller tills ett prov nedhällt i kallt vatten blir segt och kan formas till en kula (kulprovet)