Ingredienserna bör bara rumsvarma, då kommer jäsningen igång fortare.
Rör ut jästen i mjölken.
Finfördela margarinet i mjölet, tillsätt mjölkblandningen, ägg och socker. Arbeta degen smidig och blank. Strö över vetemjöl och täck degen med bakduk eller folie och låt den jäsa på varm och dragfri plats till sin dubbla storlek, ca 1 ½ timma.
Blanda ingredienserna till fyllningen.
Tag upp degen på mjölat bord och knåda den smidig. Dela degen i 3 delar och kavla ut varje del till en rund kaka, ca 22 cm i diameter.
Dela varje kaka i 8 ”trekanter”. Lägg en klick fyllning och en pecannöt på varje och rulla ihop dem från basen. Lägg gifflarna med snibben neråt på bakplåtspapperet. Täck gifflarna med bakduk och låt dem jäsa, 30-40 minuter.
Pensla dem med uppvispat ägg och grädda dem i 240°C, i ca 5-7 minuter. Lägg gifflarna på galler och låt svalna under bakduk.
Smält smöret och tillsätt kaffegrädden, värm eller kyl blandningen så den blir 37 grader, häll det över jästen, rör tills den löst sig, tillsätt ägg, socker, salt och vetemjöl
Ingredienserna bör vara rumsvarma, i annat fall tar jäsningen längre tid. Rör ut jästen i mjölken. Finfördela matfettet i mjölet, tillsätt mjölkblandningen, ägg och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.