Pannbiffar med ugnsrostade morötter och ruccola
Milda.se
Milda.se

Pannbiffar med ugnsrostade morötter och ruccola

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul liten lök
  • finhackad
  • 1 msk Milda
  • flytande margarin
  • 5-1 dl vatten
  • 4 msk ströbröd
  • 5 Knorr fond du chef beef
  • 400 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 5 kg morötter
  • 1 gul lök
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • Salt och peppar
  • 65 g ruccola
  • 100-200 g Crème Bonjour Grekisk vitlök

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225°C.

    Värm margarin i en stekpanna. Stek löken mjuk. Lägg löken i en bunke. Slå på vatten och rör i ströbröd samt fond. Låt svälla några minuter.

    Fördela färsen i bunken, tillsätt ägget och krydda med salt, peppar samt paprikapulver. Rör färsen till en homogen smet. Forma små pannbiffar om ca 50 g per styck.

    Skala och dela morötterna i klyftor, klyfta eller strimla löken. Lägg grönsakerna på ett bakplåtspapper och krydda med salt och peppar samt ringla över flytande margarin. Baka i ugn ca 15 minuter.

    Värm 2 msk margarin i en stekpanna. Stek pannbiffarna 2-3 minuter per sida medan morötterna är i ugnen. Låt pannbiffarna steka färdigt på morötterna i ugnen de sista 5 minuterna.

    Blanda ruccolan med grönsakerna och biffarna. Klicka över Crème Bonjour och servera direkt ur ugnsplåten.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.