Mandelrutor med choklad
Milda.se
Milda.se

Mandelrutor med choklad

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g Milda mat- och bakmargarin
  • rumstempererat
  • 3½ dl strösocker
  • (315 g)
  • 4 ägg
  • 100 g sötmandel
  • 6 dl vetemjöl (360 g)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • 100 g mörk choklad
  • 75-1 dl syltade apelsinskal

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°C. Rör ihop det rumstempererade margarinet med strösocker, Tillsätt äggen - ett i taget.

    Skålla, skala och mal mandeln. Rör ner mandeln i smeten.

    Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt mjölk och rör till en jämn smet.

    Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Känn med en provsticka att kakan är klar.

    Stjälp upp kakan på en bricka, dra försiktigt av bakplåspappret och låt sedan kakan svalna under braspannan.

    Smält chokladen i vattenbad. Pensla kakan tunt med chokladen, strö syltade apelsinskal över. Låt chokladen stelna innan kakan skärs upp i jämnstora bitar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.