Sätt ugnen på 175°C. Rör ihop det rumstempererade margarinet med strösocker, Tillsätt äggen - ett i taget.
Skålla, skala och mal mandeln. Rör ner mandeln i smeten.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt mjölk och rör till en jämn smet.
Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Känn med en provsticka att kakan är klar.
Stjälp upp kakan på en bricka, dra försiktigt av bakplåspappret och låt sedan kakan svalna under braspannan.
Smält chokladen i vattenbad. Pensla kakan tunt med chokladen, strö syltade apelsinskal över. Låt chokladen stelna innan kakan skärs upp i jämnstora bitar.
Chokladrutormed mandelsmör och kokos. Smält chokladen i vattenbad. Häll i kokoschipsen i resten av chokladen och rör runt tills chipsen är chokladtäckta
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
I medchoklad och skumtomtar, värm och så är det färdigt. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Har sett på väderappen att från och med imorgon ska vädret bli lite sämre jämfört med sommarvärmen vi haft senaste veckan så idag gäller de att passa på o njuta av de fina vädret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.